SPLIT Umrla maturantica - imala je astmu, bila je pozitivna na koronu

SPLIT Umrla maturantica - imala je astmu, bila je pozitivna na koronu
Ilustracija / hercegovina.info

U Splitu je preminula maturantica Ekonomsko-upravne škole. U bolnici joj je napravljen test na koronavirus i pokazao se pozitivnim.

Kako doznaje Dalmatinski portal, imala je astmu, a u petak je bila na nastavi. U subotu je prestala disati, reanimirana je, intubirana je, ali mlada djevojka koja bi uskoro slavila punoljetnost nije preživjela.

"Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na koronavirus. Što je izazvalo, teško je reći", govori medicinski djelatnik za Dalmatinski portal.

Hipoksija je nenormalno stanje smanjene količine kisika u tjelesnim ćelijama. No, točan uzrok smrti mlade djevojke nije poznat.

Od danas je razred koji je pohađala u izolaciji. Ravnateljica ove obrazovne institucije Neda Bartulin je samo kazala da imaju tešku situaciju i da ne može pričati uz molbu za razumijevanje.

"Iz klupe na groblje", u suzama su kazali u Ekonomskoj školi.

U najnovijoj objavi splitskog stožera ovako piše: "Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 17 godina. Osoba je bila pozitivna na covid infekciju."