ŠOKIRANI GRAD Dvoje ranjenih u pucnjavi u Sisku je u teškom zdravstvenom stanju

policija hrvatska

Muškarac (58) je u subotu svoj pomahnitali pohod počeo oko 20:10 sati kada je iz automatske puške pucao u sisačkom naselju Kanak pri čemu je usmrtio ženu (45), dok ih je osmero ozlijeđenih primljeno u sisačku bolnicu. U nedjelju je život dvoje ljudi u bolnici i dalje bio ugrožen te su bili na respiratoru. 

Još dvoje teže ozlijeđenih bolje su. Među četvero lakše ozlijeđenih je i dijete koje se ozlijedilo dok je bježalo, kao i vatrogasac koji je sudjelovao u gašenju požara koje je izazvao napadač. Mještani su za RTL rekli da je napadač živio sam te da je moguće imao psihičkih poteškoća. Specijalci su bjegunca našli kod zgrade u Ulici kneza Domagoja. 

Pojavila se i snimka uhićenja, a kako donosi 'Večernji list', na njoj se čuju povici: 'Makni se, tu je bomba!'. U jednom trenutku se na snimci uhićenja čuje i 'Stani, je*em ti mater.' Policija je za vrijeme uhićenja upozoravala stanare da se sklone. Dan poslije, slike zgarišta u naselju Kanak gdje se odvijala subotnja drama. 

Kako su izvijestili iz policije, u potpunosti su izgorjele dvije obiteljske kuće i jedan automobil, dok su jedna kuća i jedan automobil izgorjeli djelomično. Razvučene su policijske trake i traje očevid, a mještani su u suzama.

U povodu sinoćnjeg napada u kojem je jedna osoba smrtno stradala, a više ih je ozlijeđeno, priopćenjem se oglasila i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, navodi HRT.

"Noćašnji strašni događaj u naselju Kanak potresao je i šokirao naš grad. Ovaj bezuman zločin tek treba biti rasvijetljen, ali njegove su posljedice strašne i tragične. Zahvaljujem našim vatrogascima, koji su unatoč opasnosti, izašli na poprište zločina i radili svoj posao, pri kojem je jedan vatrogasac lakše ozlijeđen, te policiji koja je profesionalno odradila intervenciju i privela napadača", stoji u priopćenju.

Gradonačelnica je u ime Grada Siska izrazila sućut obitelji poginule, te potporu obiteljima ozlijeđenih osoba. Grad Sisak će učiniti sve potrebno kako bi se pomoglo pogođenim obiteljima, stoji u priopćenju Ikić Baniček.

Policija je na jutrošnjoj konferenciji za medije kazala da se napadač neobično ponašao tijekom uhićenja, ali da nije pružao otpor. Istaknuli su da je riječ o kompleksnom slučaju, prenosi Index. Od četvero teže ozlijeđenih, dvoje je u jako teškom stanju, a dvoje je van životne opasnosti, kazali su iz sisačke policije.

U oružanom napadu je smrtno stradala 45-godišnja žena, a ukupno je ozlijeđeno osam osoba, od kojih četiri teško i četiri lakše. Od toga dvije teško ozlijeđene osobe su još uvijek smrtno ugrožene, a dvoje teško ozlijeđenih su izvan životne opasnosti i hospitalizirani su u sisačkoj bolnici.

Ovaj napad u Sisku se dogodio dva mjeseca nakon onoga napada na školu u Beogradu gdje je maloljetnik s oružjem u ruci ubio osam osoba u prostorijama škole.