SMRT MISLAVA BAGE "Nije trebao biti sam na četvrtom katu"; "Ništa nije ukazivalo na ovo..."

mislav bago,samoubojstvo,novinar
Telegram

Mislav Bago dugogodišnji voditelj i novinar Nove TV rano jutros je nađen mrtav u Martićevoj ulici u Zagrebu. Zasad nema službenih informacija o uzroku smrti. No vrlo brzo nakon što je Nova TV potvrdila da je Bago preminuo u medijima je počela kružiti informacija da se istražuje mogućnost samoubojstva. Činjenica je da su svi glavni mediji objavili kako je pronađen mrtav u Martićevoj ulici, a ne u stanu u Martićevoj ulici, što je velika razlika.

Neslužbeno se doznaje da je pronađen na ulici u stanju koje sugerira na težak pad. Mislav Bago je navodno skočio s balkona na četvrtom katu.

Dodatnu sumnju na mogućnost samoubojstva dodatno je povećao komentar Maje Sever.

Za Slobodnu Dalmaciju je izjavila: “Sve je bilo normalno. Ne znam što mu se dogodilo. Cijelo smo vrijeme bili u kontaktu. Jučer smo se čuli. Ništa nije ukazivalo na ovo. Oprostite, ne mogu…”, kaže. Što bi moglo značiti da uzrok smrti nije bolest?

Kako su živjeli u istom kvartu, na potezu oko Martićeve ulice u središtu Zagreba, često su se viđali i družili te bili u svakodnevnom kontaktu. Mislav Bago je, podsjećamo, nađen mrtav u Martićevoj ulici u Zagrebu, gdje je i stanovao.

Iako nekoliko portala već sada tvrdi kako neslužbeno doznaju da je riječ o samoubojstvu za sada nema nikakvih javno dostupnih dokaza koji bi na to mogli upučivati. 

Romano Bolković u svojoj objavi koju je posvetio prerano preminulom kolegi također su indicije o samoubojstvu.

"Mislav nije trebao sinoć biti na četvrtom katu, sam.Trebao je biti negdje, s nekim gdje i s kime bi osjećao da niti je išta izgubljeno, niti je imalo istina da je nebitan. Zasigurno bi onda Mislav Bago i dalje bio tu. Bitan”, piše Bolković.

Znakovita poruka na profilu

Na Baginom službenom profilu većina je objava zaključana i nije vidljiva javno, međutim u opisu stoji: “A što sad, kad te nema tu, nisi bitan, kad si tu, opet nisi bitan i luzer si i što onda“.

Poruka koju je svojedobno objavio na društvenim mrežama danas ima posve novo značenje.

Mislav Bago rođen je u 13. rujna 1973. u Zagrebu.

U Velikoj Gorici pohađao je osnovnu školu i tamo je živio s roditeljima. Nakon Gorice, preselio se k baki u Zagreb za vrijeme školovanja u Gornjegradskoj gimnaziji, a diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Jednom je prilikom, dok se prisjećao školskih dana, rekao da je najbolji bio u markiranju. Za brata je govorio da je on taj koji je ispunio obiteljske snove. “Nije da me kao klinca nije zanimao sport, no moj je tata tako želio da se bavim nogometom, a ja sam prema nametnutom oduvijek imao odbojan stav, da sam i taj sport nekako samo odgurnuo od sebe. Moj mlađi brat Zvonimir ostvario je očev san, ali je u jednom trenutku stao, pa ja danas nisam brat poznatog nogometaša”, ispričao je za Gloriju.