SEZONA IZ PAKLA Došle konobariti u Rogoznicu, završile opljačkane i natučene

rogoznica,sezona vrijeme,vlasnica
jutarnji

Dvije Zagrepčanke u potrazi za sezonskim poslom odlučile su sreću iskušati preko Facebook grupe za traženje posla. Ubrzo nakon objave da traže posao javila im se, kako tvrde za Jutarnji list, vlasnica Lounge bara Coco Barocco u Rogoznici i ponudila im posao s uključenim smještajem i obrokom.

D.G. (21) i A.A. (22) u Rogoznicu su stigle u četvrtak, a vratile su se već u subotu - opljačkane i prebijene.

rogoznica,sezona,vlasnica
jutarnji/privatni album

U četvrtak navečer došle smo u Rogoznicu, smještene smo na tavan u sobicu bez kupaonice i klime, u koju je ulazila para iz kuhinje. Smještaj je bio pun žohara i skakavaca, odmah smo se dogovorile da odlazimo čim pronađemo neki drugi posao. Kratko vrijeme koje smo tamo provele tuširale smo se na plaži, a nuždu obavljale u WC-u za goste - ispričala je prva sezonka, piše Jutarnji.

Njena kolegica dodaje da uopće nisu dobile ključ sobe pa se nisu mogle ni zaključati iako se odmah ispred njihovog ulaza nalazio WC za goste i bilo tko im je mogao ući. Što se tiče kupaonice, ponuđeno im je da se tuširaju u sobi kod kolege, opet bez mogućnosti zaključavanja. Obećani obrok sveo se na ostatke hrane od gostiju uz komentar da "nisu gosti pa da mogu birati što će jesti".

Telefonski dogovor što su ga sklopile s vlasnicom Tanjom Marijanović bio je da rade samo popodnevne smjene od 16 sati do 1 ujutro. Već prvi dan vlasnica ih je tražila da odrade smjenu dvokratno - od 10.30 do 15, te navečer od 19 do 00.45. Taj dan su odradile tako, ali su tražile da ubuduće rade kao što je dogovoreno.

Drugi dan od dolaska uputile su se na plažu misleći da rade od 16 sati. Kad su se oko 15 sati vratile u smještaj, vidjele su propuštene pozive i poruke vlasnice koja je ipak htjela da počnu s poslom ranije. Zaprijetile su da ako se ne ispoštuje dogovor, da će otići. "Imale smo još neke ponude, ali smo se odlučile za ovu jer smo dogovorile plaću od 1400 eura. Kad smo došle, nije nam htjela isplatiti dogovorene putne troškove niti nam dati ugovor. Ranije smo već radile u ugostiteljstvu pa znamo kako to ide, tražile smo da nam isplaćuje dnevnice dok nam ne da ugovor" tvrdi djevojka.

Kaže da je vlasnica uvijek u baru osim kad se spomene novac, onda nestane. Do prve svađe je već drugog radnog dana navodno došlo zbog ponovnog nepoštivanja dogovorenog radnog vremena, kad je vlasnica "pukla" i rekla im da nisu više zaposlene.

"Izbjegavala nas je jer smo došle tražiti novac za putne troškove. Kako nije dolazila, a mi smo se spremale na bus, rekle smo kolegama da ćemo uzeti novac iz novčanika u restoranu ako se ne pojavi. Na kraju smo to i napravile, njeni radnici upali su nam u sobu dok smo se presvlačile i tražili da vratimo novac što nismo htjele" rekla je sezonka.

Došlo je do obračuna te je jedan od djelatnika uzeo novčanik sezonke i iz njega uzeo sav novac, i njen i ovaj koji je uzela iz blagajne bara. Prije nasilnog oduzimanja novca, naguravali su se, dok ju je kolegica pokušavala spasiti jer je znala da ima slomljen kralježak i nije htjela da se dodatno ozlijedi. Uskoro se pojavila i vlasnica koja je odlučila izbaciti djevojke iz svoje kuće.

rogoznica,sezona,vlasnica
jutarnji/privatna arhiva

"Krenula mi se unositi u facu i vikati da joj kažem u čemu je problem, pitala me jesmo li normalne i gurnula me na krevet. Onda se okomila na ozlijeđenu kolegicu koja je leđima pogodila u ormarić. Rekla sam joj neka snima da imamo dokaze protiv tih ljudi, na što se vlasnica razbjesnila i nasrnula na mene. Otkinula mi je pramen kose, rasparala majicu i gurnula me tako da sam glavom udarila u kauč" tvrdi djevojka. Dok je trajala ta drama, u sobu su došli ostali radnici i neki gosti koji su vlasnicu izbacili iz sobe. Djevojke su stavile svoje kofere na vrata i pozvale policiju. Dok je dolazila policija, pokušavali su ih izbaciti da ne bi dale izjavu.

"Bojale smo se izaći iz sobe i proći pored njih. Vidjeli smo da se ispred restorana okupilo puno ljudi što nas je malo smirilo, no izašle smo tek kad je došla policija. Otišle smo dati izjavu u policijsku postaju, a vlasnica je s još dvoje zaposlenika privedena i dobila je zabranu prilaska" govori sezonka.

Odlučile su tužiti vlasnicu zbog napada te je prijaviti inspekciji jer zapošljava radnike na crno i ne izdaje račune.

Vlasnica Tanja je pak na svome Facebook profilu objavila fotografiju za koju djevojke pretpostavaljaju da je iz policijskog vozila s opisom: "Izlet u Šibenski zatvor... #NemojPoGlaviDruzePlavi"

rogoznica,sezona,vlasnica

Kad su je novinari kontaktirali za komentar, kratko je odgovorila da nije nikoga napala i da nema što ispričati jer se ništa nije dogodilo. "U 40 godina koliko se bavim ovim poslom, nisam se susrela s ovakvim radnicima. Nije smiješno za moje godine baviti se takvim osobama" rekla je vlasnica Lounge bara Coco Barocco.