SELAK RASPUDIĆ 'Do razilaženja s Mostom nije došlo zbog liste za EP'

Marija Selak Raspudić
Dnevnik.hr

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić potvrdila je kako je došlo do razilaženja s Mostom i poručila da će nastaviti djelovati kao nezavisna zastupnica, a kao nezavisni zastupnik djelovat će i Nino Raspudić.

''Meni je bilo ponuđeno da nosim listu za europski parlament. Zbog činjenice da je na istoj listi izrazio želju da bude i kolega Miletić, a s obzirom na nedavne događaje u tijeku same kampanje, ne na nekakva razlikovanja u stajalištima nego činjenici da se kolega Miletić od mene javno ogradio, smatrala sam da ne bi bilo vjerodostojno i da nije primjereno da nosim zajednički listu. Budući da i dalje stavljam principe i integritet ispred briselskih, i bilo kojih fotelja, ja sam odustala od nošenja liste za EP, i sudeći prema trenutnom rejtingu Mosta, izglednog briselskog mandata'', rekla je Selak Raspudić, prenosi HRT.

''Nemam problem da imamo različita stajališta po nekim pitanja, i dalje smatram da smo se u mnogim pitanjima, pa i pitanju života više slagali nego što smo se razilazili'', istaknula je.

''U trenutku kada se jedni od drugih počnemo ograđivati ne vidim način da budemo vjerodostojni i smatrala sam da bi bila izdaja integriteta i birača da okrenem glavu na drugu stranu, nosim zajedničku listu koja nije konzistentna, a sve samo s jednim ciljem - da se dokopam briselskog mandata ili bilo koje druge funkcije. Stoga smatram da je poštenije da sam odustala od te liste i da ostajem djelovati u Hrvatskom saboru'', rekla je Selak Raspudić.

Selak Raspudić rekla je da ako dođe do sklapanja koalicije s HDZ-om da će ta koalicija biti sigurno - trgovačka.

''U razgovoru s Ninom Raspudićem oboje smo zaključili da sada nije vrijeme za dizati sidro i bježati na neke bolje funkcije, nego uvažavajući povjerenje građana ostati ovdje i boriti se za bolju Hrvatsku. Nema prodaje i nema predaje'', naglasila je.

Osvrnula se i na glasine da je Nino Raspudić trebao biti na listi za EP.

''Istina je potpuno suprotna onome što je objavljeno. Nino Raspudić nije trebao biti na listi za EP, nego je unatoč uvjeravanju vodstva Mosta da i on stane na listu, kako bi lista bila jača, on rezolutno odbio jer nije htio varati birače i oboje smo smatrali da to nije primjereno'', pojasnila je.

Što se tiče konačne liste koju je Most predao, Selak Raspudić poželjela im je sreću na ostvarivanju njihovog europskog mandata.

Na pitanje je li ju razočaralo što je Most stao na stranu Marina Miletića rekla je:

''Nije me razočaralo, Most ima svoja tijela, svoje odluke i svoje prioritete i ima pravo donositi svoje izbore. Osobno sam smatrala da u takvoj konstelaciji ne bila vjerodostojna da sam tu listu ponijela'', rekla je.

Na pitanje je li došlo do ucjene, rekla je kako nije.

''Neću raditi protiv kolega iz Mosta, niti ću govoriti protiv njih, i u svakoj prilici u kojoj možemo nastaviti suradnju na dobrobit Hrvatske, naravno da ćemo surađivati i dati si podršku'', rekla je.

''Onima kojima je prioritet Bruxelles i koji su sve činili za fotelju se nalaze na toj listi ili iz nekog drugog razloga, a oni koji se ne nalaze na toj listi, a mogli su biti, očito nisu u politici zbog Bruxellesa i fotelje. To je jednostavno tako'', dodala je, te još jednom nagalsila da Bruxelels nije razlog razilaženja.

Selak Raspudić je istaknula da ne razmišljaju o ulasku u ni jednu drugu stranku.

''Prioritet nam je da se budućnost zemlje razvija na najbolji mogući način. Nećemo javno kritizirati ni jednu oporbenu stranku doklegod postoji mogućnost nekog dogovora, jer bi time išli samo na ruku HDZ-u'', rekla je.