Sahranjen Matej Periš, Splićani se na dirljiv način opraštaju od njega na brodicama

Matej Periš, sahrana
Screenshot

Danas je na splitskom groblju Lovrinac pokopan Matej Periš, čije je tijelo prošli tjedan pronađeno na Adi Huji u Beogradu. Otac Nenad ranije je zamolio medije da Matej bude pokopan u krugu obitelji bez medija, a zahvalio se i svima na podršci.  

Matejevi sugrađani najavili su na društvenim mrežama kako će se večeras dostojno oprostiti od Mateja, prenosi 24 sata.  

"Večeras ćemo se oprostiti od svoga kolege i tračino nastradalog sugrađanina Mateja Periša ispred gata za kruzere iz svojih brodica uz svjetlosne efekte i zvukove truba", najavili su.

"Svi oni koji su poštovali apel oca Nenada, a žele se oprostiti od Mateja, mogu nam se pridružiti sa kruzerskog gata od 20:30 sati", dodali su u objavi na Facebooku.  Sinoć je jedan od prijatelja Mateja Periša za pozvao svakoga tko želi da večeras dođe u grad.  

"Osjetili smo da to trebamo napraviti, a sigurni smo da bi i on to volio nakon tisuća i tisuća poruka i lijepih riječi koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani diljem zemalja regije. Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvijek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i ljepšeg mjesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželjeti mogli. Nitko od nas nikad ga neće zaboraviti", kazao je za Slobodnu Dalmaciju. 

Od 20:30 počeo je oproštaj na moru kako je i najavljeno. S brodica su zasjale bengalke, a čuju se i sirene. Nakon toga uslijedila je i molitva 'Oče naš'.