Riječkom ugostitelju lopovi ukrali bifteke, pršute, sireve...

Grude, pršuti, krađa, Aerosteak, lopovi ukrali, na meti lopova, provala, Zamet, rijeka, pršut, panceta, Tomislavgrad, krađa, pršuti, meso, pčele, zima, vrijeme, Sinj, Deveti nacionalni sajam pršuta, suhomesnati proizvodi, Istarski pršut, pršut, Internacionalni sajam pršuta (ISAP), Istarski pršut, Europski registar
Popularni restoran Aerosteak na aerodromu Grobnik bio je za božićne blagdane metom za sada još uvijek neidentificiranog kradljivca koji se, provalivši u lokal, domogao veće količine različitih prehrambenih proizvoda. Prema onome što nam je priopćeno iz policije, provaljeno je u vremenu od 24. do 26. prosinca. Ukradeno je nekoliko desetaka kilograma različitih vrsta mesa, ribe, pršuta, sireva, kobasica i drugih namirnica te novčani polog. Tvrtka iz Čavala oštećena je za više tisuća kuna, a lopov je plijenom dobro omastio brk i zasigurno si popunio blagdansku trpezu.

Restoran za Badnjak i Božić nije radio, a kada je vlasnik namjeravao 26. prosinca za svoje goste ponovno otvoriti vrata, Daria Andrića i osoblje dočekalo je neugodno iznenađenje. Nezvani gost u restoran je uspio ući na stražnji ulaz kroz skladište i to obijanjem vratiju. Iako u lokalu nije bila veća svota novaca već tek novčani polog, provalnik je pričinio znatnu materijalnu štetu jer je između ostalog odnio i trideset kilograma junećeg bifteka, telećeg karea te ramsteka.

U pitanju su, kako nam je rekao i sam vlasnik, velike količine hrane i skupe namirnice. Da se to dogodilo prvi puta još bi se nekako i oporavili od šoka te ružnog osjećaja zbog nečijeg nasilnog upletanja u tuđi život, ali je ovo čak četvrti put u nepuna tri mjeseca da se restoran našao na meti lopova.

- U zadnjih dva i pol mjeseca ovo je već četvrta provala. Krenulo je od 6. listopada kada su uzeli novac. Ponovno se dogodilo 27. listopada kada je u restoranu bilo malo novca pa je odnijeta, kao i ovoga puta, veća količina prehrambenih proizvoda. Imamo i video nadzor koji je tada podignut sa štapom. Trećeg puta, a bilo je to 11. studenog, oglasio se zvučni alarm pa su pobjegli. Osjećaj je jako ružan, rekao nam je Andrić.
Policija je kao i prethodna tri puta izašla na mjesto događaja i obavila očevid, ali za sada još uvijek nema konkretnih rezultata po pitanju hvatanja počinitelja, a nije isključena i mogućnost da iza provala stoji i više osoba.

novilist.hr