Mostar: Čim su se našli na slobodi, izboli i opljačkali čovjeka

Mostar: Čim su se našli na slobodi, izboli i opljačkali čovjeka
... pretukli D. G., pri čemu su mu nanijeli ubodnu ranu, a potom ga opljačkali, uzevši mu novac i mobitel, piše Dnevni avaz.

Odranije poznat policiji D. G. prevezen je do Županijske bolnice „Dr. Safet Mujić", gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede, ali je zadržan na promatranju.

Uhićeni pa pušteni

Džafić, koji je navodno pobjegao iz dobojskog zatvora, i Turujlija su s Alijom Husićem (41) iz Mostara u četvrtak, 4. siječnja, uhićen u Južnom logoru.

Dan prije su u 18.15 sati u mostarskom prigradskom naselju Raštani ukrali Opel Astru od Z. R. (57) parkiranu ispred njegove obiteljske kuće, nakon čega su tri sata kasnije upali u trgovinu „Market stop" na drugom kraju grada, u naselju Rodoč.

Uz prijetnju nožem, jedan od razbojnika je zgrabio kasu s pulta, a nakon prijave radnice, kao i prethodno vlasnika automobila, policijske patrole na terenu su se dale u potragu te su ih pronašli u blizini skladišta „BH Telecoma" kod Županijske bolnice „Dr. Safet Mujić" u Južnom logoru.

Pronađen plijen

Budući da je u jednom ruševnom objektu u Južnom logoru pronađena znatna količina ukradenih stvari, ova trojka je osumnjičena i za druga krivična djela počinjena u proteklom periodu na području Mostara i Čapljine.

Iako je zatražen pritvor za ovu trojicu, sud nije uvažio prijedlog Županijskog tužiteljstva te su se našli na slobodi, zbog čega ne kriju ogorčenje u Policijskoj upravi Mostar.