RAZLOG NIJE POLITIČKI Građani u hrvatskom gradu traže da se Anti Gotovini oduzme titula počasnog građanina

Ante Gotovina

Koprivnica ima deset počasnih građana i građanki otkako je samostalne Hrvatske. Samo jedan nikad nije preuzeo najveće gradsko priznanje, a to je ni manje ni više nego - general Ante Gotovina.

General Ante Gotovina proglašen je počasnim građaninom u jesen 2015. godine te se trebao pojaviti na svečanoj sjednici u povodu Dana grada, 4. studenoga. Predložila ga je udruga branitelja Mladena Pavkovića, a prijedlog prihvatila SDP-ova vlast s gradonačelnicom Vesnom Želježnjak, piše portal Danica.

"No, Gotovina nikad nije preuzeo nagradu, čime je pokazao potpuno nepoštovanje prema Koprivnici i njezinim stanovnicima. Na stranu što tu počast i nije trebao dobiti jer vjerojatno nikad nije ni bio u Koprivnici. Kad je već dobio, trebao ju je prihvatiti.

Da stvar za Koprivnicu bude bolnija, nakon što se 4. studenoga 2015. Gotovina nije pojavio na svečanoj sjednici na kojoj je trebao preuzeti najviše gradsko priznanje, samo mjesec dana kasnije titulu počasnoga građanina osobno je primio na svečanosti u – Prelogu.

Portal Danica javno predlaže i traži da se generalu Anti Gotovini na sjednici Gradskog vijeća, koje će u listopadu odlučivati o novim laureatima, titula počasnog građanina – oduzme. Uz obrazloženje kako je to zbog potpunog omalovažavanja Koprivnice i svih njenih žitelja", navodi taj portal.