RASPISANA POTRAGA Na svadbi u Metkoviću zarazio se 21 uzvanik, policija traži mladence

Mladenci vjenčanje
Getty Images

Policijski službenici Policijske postaje Metković, u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su hrvatska državljanka u dobi od 28 godina i njemački državljanin u dobi od 32 godine počinili kazneno djelo „Širenje i prenošenje zaraznih bolesti“ iz čl. 180 st. 1 Kaznenog zakona.

Utvrđeno je da prilikom organiziranja svoje svadbene svečanosti, koja je upriličena sredinom lipnja u jednom ugostiteljskom objektu u Metkoviću, nisu poštivali mjere za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti koronavirusa koje su propisane odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama vezanim za okupljanja,  a koju odluku je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio 11. lipnja 2021. godine.

Naime, zbog propusta provjere ispunjavanja propisanih uvjeta za sudjelovanje gostiju na svadbenoj svečanosti došlo je do širenja zaraze među sudionicima što je za posljedicu imalo 21 zaraženu osobu koronavirusom. Obzirom da su počinitelji ovog kaznenog djela trenutno izvan Republike Hrvatske za njima je raspisana potraga, priopćeno je iz PU dubrovačko-neretvanske.