PRVI BOYSI STIGLI U ZAGREB Dočekani pljeskom i bakljadom

Prvi Boysi iz Atene stigli u Zagreb
Ana Raić/N1

Prvi BBB-i iz skupine osumnjičenih za sudjelovanje u krvavim kolovoškim huliganskim neredima u Ateni, gdje je smrtno stradao jedan navijač AEK-a, stižu u zračnu luku Zagreb, javlja N1.

Na slobodu su pušteni nakon je sud usvojio njihove zahtjeve za ukidanjem istražnog zatvora u kojem su proveli četiri mjeseca. Prije napuštanja Grčke morali su položiti jamčevinu, a onda im je, kako je danas potvrdio premijer Andrej Plenković, pomoglo u kupovini avionskih karata.

Iako se najavljivalo da će po njih biti poslani posebni avioni, za sada osumnjičeni iz prve skupine koja je izašla na slobodu, putuju do Zagreba u vlastitom aranžmanu.

Prvi Boysi iz Atene stigli u Zagreb

Doznajemo da su jučer nakon procedure u policijskoj postaji bili prebačeni u prihvatni centar za strance, da bi tijekom noći bili odvedeni u zračnu luku. Tamo su nastavili čekati slobodna mjesta na letovima prema Zagrebu.

Iz pouzdanih izvora doznajemo da su roditelji već imali pripremljene novce za uplatu jamčevine nakon što je odvjetnik Athanassos Kaimenakis podnio u ime osumnjičenih zahtjeve za ukidanje istražnog zatvora. Prije nego je sud donio odluku svi osumnjičeni BBB-i još su jednom ispitani. Dobili su priliku nadopuniti obrane nakon što su provedena vještačenja noževa i ostalih predmeta pronađenih nakon krvavih nereda.

Sud im je jamčevine odredio u visini od 1.000 do 2.500 eura. Oni su u zamjenu morali obećati da se neće skrivati te da će se odazvati pozivima grčkih vlasti u nastavku procesa.

Uz to dobili su i mjeru zabrane odlazaka na sportska natjecanja u Grčkoj.