Protjeran iz Hrvatske: Državljanin BiH bez razloga udario šakom u lice Slovakinju!

kutina, Nasilje u obitelji, dijete, udarac, zlostavljanje, ubojstvo, suđenje, fatalna viki, paljenje, Nasilje u obitelji, Zagreb, samoubojstvo, dijete, zadar, Pulska policija, prijetio smrću, ravnateljica škole, uhićenje, spolni odnos s djetetom, zakon RH, prava u romskoj zajednici, mlađi od 15 godina, prometna nesreća, pogibija, prometna nesreća, policija, tučnjava navijača, tučnjava, masovna tučnjava, nogomet, prometna nesreća, pogibija, Hrvatska, policija, pozivi, Petar Matić, Zagreb, Utrine , tajnica, Novac, Hercegovina, napad, Hrvatska
Obalom Svetog Pelegrina u Umagu 4. kolovoza oko 12:40 sati s dječjim kolicima šetala je 40-godišnja slovačka državljanka kad je do nje došao 45-godišnjak te ju je, ničim izazvan, udario šakom u lice, objavila je Policijska uprava Istarske županije. Muškarac se udaljio s mjesta događaja, a ženi je pružena lijekarska pomoć.

Utvrđeno je da je lakše ozlijeđena. Policijski službenici su ubrzo pronašli napadača te su protiv njega, radi drskog ponašanja, podnijeli optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru od dva dana. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da 45-godišnjak ima na snazi zabranu ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj do 2018. godine što znači da ovdje nezakonito boravi.

Policijski službenici stoga su državljanina Bosne i Hercegovine preuzeli po puštanju iz zatvora te su ga rješenjem Policijske stanice Umag protjerali na još pet godina, nakon čega su ga 7. kolovoza otpratili u Prihvatni centar za strance Ježevo.

Dnevni avaz