PROMJENA IMENA Zračna luka u ime dodaje i slavnog znanstvenika

Zračna luka Dubrovnik

Inicijativa za dodavanje imena Ruđera Boškovića u naziv dubrovačke zračne luke pokrenuta je još u vrijeme obilježavanja 300. obljetnice smrti velikog znanstvenika, a sad će se i operativno provesti.

Nazivu Zračne luke Dubrovnik (ZLD) bit će dodano ime znanstvenika Ruđera Boškovića, rođenog u Dubrovniku.

Za to je u ponedjeljak pokrenuta službena procedura, a inicijativa će se provesti odgovarajućim aktima na Skupštini društva, u suglasnosti s Vladom RH, izvijestili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Na sastanku u Dubrovniku sudjelovali su predstavnici suvlasnika ZLD dubrovačko- neretvanski župan Nikola Dobroslavić, dubrovački gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Nadzornog odbora ZLD Mario Curić iz Općine Konavle, a s njima i direktor ZLD Viktor Šober, načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić te dubrovački gradski vijećnik Krešimir Marković, prenio je Poslovni.hr.

„Riječ je o daljnjem koraku u provedbi dugogodišnje inicijative kojom bi se odala počast poznatom i povijesno iznimno važnom hrvatskom znanstveniku, rođenom u Dubrovniku“, naveli su iz Dubrovačko-neretvanske županije.