PROMETNA NESREĆA NA AUTOCESTI Dječak (16) kojem su poginuli roditelji u stanju šoka, ozlijeđeni migranti bez dokumenata

Nesreća autocesta A1
Cropix
  • Novinarka HRT-a Ruža Ištuk objavila je najnovije informacije o zdravstvenom stanju stradalih i pritom kazala kako je uspjela od liječnika da su kontaktirali s dijelom obitelji 16-godišnjaka.

  • "U tijeku je operativni zahvat na jednom od trojice teže ozlijeđenih. Kirurg nam je rekao da je riječ o vrlo zahtjevnom zahvatu koji bi mogao potrajati do 21 sat. Ono što liječnici ovdje ističu, većina teže ozlijeđenih, odnosno većina ozlijeđenih je, prema svemu sudeći, iz Egipta. Oni bar tako kažu iako nemaju nikakve dokumente, u pratnji su policije i liječnici kažu da je vrlo teško komunicirati s njima, iako su rekli da govore arapski jezik, kažu da im ni Google prevoditelj baš ne pomaže. Ovdje su i trojica lakše ozlijeđenih muškaraca, među njima i 16-godišnjak koji je u noćašnjoj nesreći bio sa svojim roditeljima koji su smrtno stradali. On je u stanju šoka, pružena mu je psihološka pomoć, pod stalnim je liječničkim nadzorom i ono što su nam potvrdili liječnici, došli su ga posjetiti članovi njegove obitelji iz Rijeke među kojima je bila i njegova baka", javila je novinarka HRT-a.
  •  
  • Podsjetimo, u teškoj prometnoj nesreći noćas su na autocesti A1 nedaleko od Karlovca poginule tri osobe. Vozač Mitsubishija mađarskih tablica udario je u ogradu, preletio preko nje i direktno pogodio Alfu u kojoj je bila obitelj iz Rijeke. Ozlijeđeno je 12 osoba koje su prevezene u više bolnica u Zagrebu, Karlovcu i Rijeci.