PROJEKT ŽIVOTA Poduzetnik iz BiH u Hrvatskoj gradi bolnicu od 50 milijuna maraka

PROJEKT ŽIVOTA Poduzetnik iz BiH u Hrvatskoj gradi bolnicu od 50 milijuna maraka

Na projektu privatne bolnice vrijedne 25 milijuna eura udružili su se prof. dr. sc. Milomir Ninković, poznati svjetski stručnjak u području plastične i rekonstruktivne kirurgije i Marko Pipunić, vlasnik Žito grupe, najveće poljoprivredne i prehrambene grupacije u Hrvatskoj i poduzetnik koji je 1992. napustio rodnu Modriču.

Milomir Ninković, ugledni hrvatski kirurg koji je liječio Račana i Josipovića dao je otkaz u Munchenu i uskoro će postati šef privatne bolnice na 6500 kvadrata, a uz njega će tamo raditi još neki doktori svjetskog glasa, piše Jutarnji list.

Izgradnja privatne bolnice u Čepinu, koja bi svoja vrata pacijentima trebala otvoriti krajem ove ili početkom sljedeće godine i u kojoj će u sljedećih godinu dana posao naći oko stotinu medicinskih radnika, jedan je od najvažnijih zdravstvenih projekata moderne Hrvatske.

Projekt potpisuju jedan ugledni liječnik svjetskog glasa i jedan od najuspješnijih i najbogatijih hrvatskih poduzetnika.

Na njemu su se, naime, udružili prof. dr. sc. Milomir Ninković, poznati svjetski stručnjak u području plastične i rekonstruktivne kirurgije, i Marko Pipunić, vlasnik Žito grupe, najveće poljoprivredne i prehrambene grupacije u Hrvatskoj.

Rođen u Modriči

Riječ je o privatnoj bolnici vrijednoj 25 milijuna eura, koja će se prostirati na 6500 kvadrata i koja će pružati vrhunske usluge i liječenje na području plastične i rekonstruktivne kirurgije, urologije, dentalne medicine, oftalmologije i interne medicine.

Podsjetimo, Pipunić je rođen u Modriči. Nakon što je napustio BiH 1992. godine, Pipunić u Slavoniji pokrenuo biznis i osnovao tvrtku Žito.

Postao je vlasnik gotovo cijelog bivšeg Industrijsko poljoprivrednog kombinata Osijek, PPK Valpovo, PPK Orahovica, sedam velikih silosa i mlinova, osječke šećerane, te Tvornice ulja Čepin.

Njegova Žito Grupa posluje 25 godina i najveća je poljoprivredna i prehrambena grupacija u Hrvatskoj.