PROGLAŠEN KRIVIM Zavadlav dobio 40 godina za trostruko ubojstvo u Splitu

Filip Zavadlav
Facebook

U utorak je objavljena presuda Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo. Ponovno je dobio 40 godina zatvora, za svako ubojstvo osuđen je s po 15 godina te je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina, prenosi Dnevnik.hr.

Županijski sud u Splitu objavio je presudu u ponovljenom suđenju. Zavadlavu se sudilo zbog ubojstva Jurice Torlaka (37), Marina Bobana (25) i Marina Ožića Paića (25), koje se dogodilo u siječnju 2020. godine. Tada je pucao na Torlaka i Bobana koji su se nalazili na motoru, a potom i na Ožića Paića.

U prvom suđenju, koje se odvijalo početkom 2021., vijeće Županijskog suda u Splitu Zavadlava je osudilo za obično ubojstvo na zatvorsku kaznu od 40 godina, no po žalbi je Visoki kazneni sud tu presudu ukinuo potvrdivši samo dio koji se odnosi na nabavku automatske puške i pucanje po Varošu.

Za​ nabavku puške i pucanje Zavadlav je osuđen na dvije i pol godine, ​a na drugo, ponov​ljeno suđenje ​vraćen je dio koji se odnosi na trostruko ubojstvo​ te s naznakom da se ​treba utvrdi​ti motiv​ i je li postojala bezobzirna osveta.