Produžena mjera zabrane prelaska graničnih prijelaza Hrvatske

Granični prijelaz Doljani
Hercegovina.info

Stožer civilne zaštite Hrvatske odlučio je danas da do 15. listopada produži odluku o privremenoj zabrani prelaska graničnih prijelaza Hrvatske.

Osim ove, doneseno je još pet odluka o neophodnim epidemiološkim mjerama a koje su donesene na prijedlog stožera civilne zaštite Zadarske županije, Dubrovačko-neretvanske, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, javljaju hrvatski mediji.

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije produžava se do 1. nstudenog Odluka o uvođenju neophodnih epidemioloških mjera za područje županije.

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Varaždinske županije do 31. listopada produžava se Odluka o uvođenju epidemiološke mjere ograničenja svadbenih svečanosti za područje ove županije.

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije u trajanju od 14 dana uvode se mjere da se na svim okupljanjima gdje je prisutno više od 50 osoba vodi evidencija prisutnih s osnovnim informacijama /ime, prezime i broj telefona/, zatim da je na svim društvenim i javnim okupljanjima obavezno pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obvezno je i nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

Organizatori sportskih tnatjecanja obvezni su osigurati uvjete za održavanje natjecanja uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a sportska natjecanja u zatvorenim prostorima mogu se održavati samo bez prisustva gledatelja.