Primorac: Tužit ću Vidoševića ako se ne ispriča meni i mojoj obitelji

Tražim od Nadana Vidoševića da se ispriča meni i mojoj supruzi ili ćemo ga tužiti zbog njegovih prošlotjednih izjava u kojima je napao mene i moju obitelj bez ikakve osnove, izjavio je nezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Kazao je kako to čini zbog zaštite svoje obitelji koja je, kaže, za njega svetinja.
- Postavlja se pitanje zašto Vidošević sve ovo radi - kazao je Primorac i odmah dao odgovor da je to zbog toga što on kao predsjednički kandidat otvara pitanje korupcije, a da tekst objavljen  u Večernjem listu u kojem se govori kako je iz nogometnog kluba "Hajduk" nestalo 4,5 milijuna tadašnjih njemačkih maraka dok je Vidošević bio na čelu tog kluba, upućuje na to da DORH što prije treba obaviti svoj posao.

- Ne napadam Vidoševića osobno nego govorim uime poštene Hrvatske i bilo bi poželjno da od danas proradi pravna država i da počne baš od predsjedničkog kandidata - poručio je Primorac.

Na upit zašto je čekao pet dana za zatraži ispriku od Vidoševića, Primorac je uzvratio da je to isto učinio u jednoj televizijskoj emisiji, ali da nije dobio ispriku pa mu je ostavio malo vremena da to učini.

Primorac je odbio komentirati Hebrangove navode da je do sada u kampanji potrošio 25 milijuna kuna kao i to što ga je nazvao "čučavcem" jer je za vrijeme rata bio skriven.

- Hebrang nije predmet moga interesa i uvjeren sam da će biti prvi koji će za mene glasovati u drugom krugu - zaključio je Primorac.

- Pozivam Primorca da počne govoriti konačno o svom programu, a u sklopu toga da govori i o nasilju u društvu - komentirao je Vidošević Primorčev zahtjev da mu se ispriča.

- Što se tiče prijetnji DORH-om u vezi sa slučajem Hajduka, ako je gospodin Primorac uvjeren u ono što govori i ima dokaze za optužbe koje iznosi na moj račun, dužan je prema članku 300 Kaznenog zakona, stavak 1 i 2,  to i prijaviti jer mu u protivnom prijeti zatvorska kazna od tri godine jer je znao za kriminal, a nije ga prijavio - zaključio je Vidošević.

vecernji.hr

piše: Željko