PRIJETIO SMRĆU UREDNICI LOKALNOG PORTALA “Ubit ću te, obrisat ću pod s tobom, glupačo, dobro se čuvaj kad padne mrak”

Hrvatsko novinarsko društvo (,prijetnje,slavonski brod
HND/Privatni arhiv

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu istražuje osumnjičenog 28-godišnjaka zbog prijetnji glavnoj urednici lokalnog 035portala Nikolini Martinović, javljaju iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Naime, osumnjičenik je 15. srpnja 2023. urednici zaprijetio smrću nakon što je ona odbila obrisati vijest. “Ubit ću te, obrisat ću pod s tobom, glupačo, dobro se čuvaj kad padne mrak”, samo je dio prijetnji upućenih urednici.

Osumnjičeniku je izrečena zabrana približavanja urednici na udaljenost manju od 100 metara te zabrane uspostavljanja i održavanja veze sa žrtvom.

HND najoštrije osuđuje prijetnje

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu dalje nastavlja provoditi radnje sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku i Kaznenog zakona nakon čega će se donijeti državnoodvjetnička odluka

HND najoštrije osuđuje prijetnje te joj pružaju punu potporu. “Ovo je još jedan dokaz koliko je teško raditi u lokalnim medijima gdje su naše kolegice i kolege izložene brojnim prijetnjama. HND očekuje i traži da se ovakve prijetnje sankcioniraju kako bi se time uputila jasna i nedvosmislena poruka da prijetnje koje dobivaju naše kolegice i kolege neće ostati nekažnjene”, rekao je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.