PRIJAVLJEN I MUŠKARAC IZ BIH Vlasnik stomatološke klinike iz Dubrovnika prijavljen za silovanje

Hrvatska policija
Ilustracija/Cropix

Žena s područja Splita prijavila je Dubrovčanina za silovanje, a portal Dubrovnik INsider neslužbeno doznaje da se radi o vlasniku privatne stomatološke klinike u Dubrovniku koji je planirao otvoriti kliniku i u Splitu. Dodaju da se protiv njega vodi i kriminalistička istraga zbog bludnih radnji nad ženom s područja Dubrovnika.

Na novinarski upit iz PU splitsko-dalmatinske spomenutom su portalu odgovorili da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom provedeno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanja na štetu jedne ženske osobe. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku, dodaje se.

Prijavu potvrdili i u dubrovačkoj policiji

Iz policije su također rekli da ne mogu dati više informacija, a sve u cilju zaštite žrtve kaznenog djela od sekundarne viktimizacije. Prijava ženske osobe u Splitu dogodila se tijekom srpnja ove godine, a prema neslužbenim, ali kako tvrdi portal, pouzdanim izvorima, žena s područja Dubrovnika podnijela je prošli tjedan kaznenu prijavu protiv iste osobe zbog bludnih radnji.

"U odnosu na dostavljeni upit obavještavamo Vas da je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u posljednjih deset dana zaprimila dvije kaznene prijave za kazneno djelo 'Bludne radnje' opisano u čl. 155. Kaznenog zakona.

U jednom je slučaju prijavljen 29-godišnji hrvatski državljanin, a u drugom slučaju 33-godišnji državljanin BiH. Kriminalističko istraživanje jednog od navedenih slučajeva je još uvijek u tijeku, dok je drugo dovršeno privođenjem počinitelja uz kaznenu prijavu", odgovorili su iz dubrovačke policije.