PRIJATELJICE TVRDE "Rekao je da će ju kad-tad ubiti, znao je kad će to učiniti..."

Ubojstvo Zagreb monstrum

Goran Knežević (43) je sinoć kasno u Zagrebu, na Kozari putu, sjekirom napao bivšu ženu (41) i dijete (1.5) pa pobjegao. Od posljedica ozljeda dijete je preminulo u jednoj zagrebačkoj bolnici. Napadač se dao u bijeg te završio na zaobilaznici, gdje je poginuo u prometnoj nesreći.

Telegram iz izvora u zagrebačkoj policiji doznaje kako je Kneževićeva bivša partnerica doista osobno bila na nekoliko razgovora u policiji, ali nije službeno podnijela kaznenu prijavu protiv njega.

Inače, prema Kaznenom zakonu prijetnje se progone samo na prijedlog žrtve. Iz policije se stoga pravdaju kako formalno nisu ni mogli pokrenuti novi postupak protiv njega, iako je evidentno da su znali kako je 42-godišnjakinju godinama zlostavljao bivši partner.

Prijateljice: Rekao joj je da će ju kad-tad ubiti

Od prijateljica napadnute žene Telegram doznaje da je odlučila prekinuti svaki kontakt s Kneževićem jer se nije želio promijeniti. Međutim, on se, pričaju prijateljice, s tim nikako nije mogao pomiriti.

"Od tada joj je stalno radio probleme", prisjećaju se žrtvine prijateljice. "Poručio joj je da će ju kad-tad ubiti", otkrivaju i dodaju kako je Knežević očito iskoristio ovo vrijeme jer se brat njegove bivše partnerice odselio na drugu adresu.

"Do tada su svi zajedno živjeli u kući, a brat se pred blagdane preselio. Knežević je očito iskoristio to što ona više nije imala nikoga da ju brani", uvjerene su prijateljice.

Žena sinoć zvala policiju

Policiju je 42-godišnjakinja zadnji puta zvala u srijedu navečer, kada je Knežević banuo u njezin dom na zagrebačkom Žitnjaku. Prijavila je da ju zlostavlja, objašnjavajući da je vrlo vjerojatno pijan.

Policija je zatim zaprimila još dva poziva anonimnih osoba. Jednim je dojavljena svađa ljudi na ulici, a drugim je već javljeno da su dvije osobe, radilo se o 42-godišnjakinji i njezinoj kćerkici, ozlijeđene sjekirom.

Policajci koji su prvi stigli na mjesto dojave zatekli su strašan prizor - teško ozlijeđenu majku i dijete, dok je nasilni 43-godišnjak u međuvremenu uspio pobjeći. Dijete je unatoč naporima liječnika preminulo u bolnici, dok je majka i dalje u kritičnom stanju.