PRERANI ODLAZAK Preminuo prvi čovjek Podravke Marin Pucar

Marin Pucar
Igor Kralj/PIXSELL

U koprivničkoj bolnici umro je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar, potvrđeno je Indexu iz Hrvatske udruge poslodavaca. Zasad nema informacija o uzroku smrt, javlja Index.

Marin Pucar rođen je 1971. godine u Zadru. Imao je dvije kćeri. U mladosti je branio za Zadar, Dinamo i NK Zagorec, a nogometom se prestao aktivno baviti nakon što je upisao fakultet. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na istom fakultetu završio poslijediplomski znanstveni studij Teorija i politika marketinga. Završio je doktorski studij Management na temu "Strategija upravljanja širenjem marke u hrvatskoj prehrambenoj industriji". Imao je diplomu iz menadžmenta maloprodaje na Leeds Metropolitan Universityju u Engleskoj. Završio je i Podravkinu menadžersku akademiju Pomak.

Svoju profesionalnu karijeru započinje u prehrambenoj industriji Gavrilović d.o.o. iz koje 2001. prelazi u Danicu d.o.o., mesnu industriju Podravke d.d., gdje 2002. postaje njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja. Godine 2003. imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki d.d.. Ulogu člana Uprave Podravke d.d. obnaša od 2008. do 2012., nakon čega odlazi u Zvečevo d.d. na mjesto člana Uprave. Predsjednik Uprave Zvečeva d.d. je od 2014. do kolovoza 2016. godine.

Od 2008. do 2012. član je Nadzornog odbora Danice d.o.o. te Belupa d.d. Godine 2012. postaje članom Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore, a zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore 2016.. 2020. godine izabran je za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca.

"Prerana smrt spriječila ga je u mnogim planovima"

"Izražavam iskrenu sućut ožalošćenoj obitelji, rodbini i prijateljima u ime cijele Hrvatske udruge poslodavaca. HUP je zahvalan za dugogodišnji aktivni angažman gospodina Pucara u poslovnoj zajednici.

Kao novoizabrani predsjednik HUP-a, pokretao je brojne inicijative za boljitak ukupnog gospodarstva, no prerana smrt spriječila ga je u mnogim planovima koje je imao za ovu godinu.

Zahvalni smo mu, kao i cjelokupnoj Upravi i djelatnicima Podravke, na svim doprinosima hrvatskom gospodarstvu i cijelom društvu", stoji u izrazi sućuti glavnog direktora HUP-a Damira Zorića.

Jandroković: Entuzijazam, poduzetnički duh i neumornu energiju prepoznali su svi

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Marina Pucara.

"Poštovana obitelji, vijest o odlasku gospodina Marina Pucara duboko me ražalostila. U ovom trenutku boli, istinski suosjećam s Vama i s Vašom obitelji. Uime Hrvatskoga sabora i osobno, primite izraze iskrene sućuti.

Gospodin Marin Pucar bio je jedan od najistaknutijih hrvatskih poduzetnika i menadžera. U svojoj bogatoj biografiji, dugogodišnjim marljivim radom napredovao je do najodgovornijih dužnosti. Unatoč teškoj bolesti s kojom se nosio jako hrabro, predano je nastavio raditi svoj posao.

Podravka je pod njegovim vodstvom ostvarivala izvrsne rezultate, pritom ne zaboravljajući društvenu odgovornost i pomoć drugima, posebno u vrijeme pandemije. Entuzijazam, poduzetnički duh i neumornu energiju prepoznale su i kolege nedavno ga izabravši za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca.

Hrvatskom gospodarstvu gospodin Pucar silno će nedostajati, ali još više svojoj obitelji, bližnjima i svima koji su ga voljeli. Poštovana i ožalošćena obitelji, još jednom Vam izražavam iskrenu sućut", stoji u brzojavu sućuti.

Kažimo kako je Marin Pucar bio jedan od pokretača tvornice rajčica u Kruševu kod Mostara.