POZNATO ZA ŠTO GA TERETE Policija podigla kaznenu prijavu protiv Banožića

Mario Banožić prometna nesreća
Armin Durgut/PIXSELL; Davor Javorović/PIXSELL

Policija je potvrdila kako su podigli kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra Marija Banožića zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba.

Iz policije su ga prijavili za kazneno djelo počinjeno iz nehaja te mu prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina zatvora.

Izazivanje prometne nesreće

"Nastavno na priopćenje od 11. studenog 2023. godine u kojem smo izvijestili o prometnoj nesreći sa smrtno stradalom osobom, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je 1. prosinca 2023. godine, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika (1979.) podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće iz članka 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona", navodi policija.

Nekorištenje pojasa

"Kazneno djelo za koje je prijavljen osumnjičenik, policija je kvalificirala u konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, a temeljem činjenica koje su utvrđene na mjestu događaja, ali i temeljem prikupljenih naknadnih saznanja. Također, zbog počinjenog prekršaja iz članka 163. st. 1. (nekorištenje pojasa) Zakona o sigurnosti prometa na cestama, osumnjičeniku je uručena obavijest o počinjenom prekršaju", piše policija.