POZNAT RAZLOG Počela uhićenja diljem Hrvatske, pod istragom 41 osoba

uskok

U Hrvatskoj je u tijeku velika akcija PNUSKOK-a i policije usmjerena protiv desetaka osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti, priopćila je Varaždinska policija. Neslužbeno se doznaje da se sumnja u malverzacije s izdavanjem lovačkih uvjerenja, piše HRT.

"Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PNUSKOK-a te policijskim službenicima više drugih policijskih uprava, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, na temelju naloga za pretrage izdanih od Županijskog suda u Zagrebu, započeli su u srijedu, 17. siječnja, provođenje više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod većeg broja osoba osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena je 41 osoba s prebivalištem na širem području Republike Hrvatske. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, osobe koje su uhićene bit će predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok će kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", stoji u priopćenju PU varaždinske.