POZNANICI MONSTRUMA "U kafiću je uvijek govorio koga bi prebio, stalno je vozio pijan i nadrogiran..."

Ubojstvo Zagreb monstrum

Goran Knežević (43), koji je porijeklom iz Žepča, prije nekoliko dana u Zagrebu, na Kozari putu, sjekirom je napao bivšu ženu (41) i dijete pa pobjegao. Od posljedica ozljeda jednoipolgodišnje dijete je preminulo u jednoj zagrebačkoj bolnici. Napadač se dao u bijeg te završio na zaobilaznici, gdje je poginuo u prometnoj nesreći, odnosno kad se bacio pod auto.

Ljudi koji su otprije poznavali ubojicu zgroženi su ovom tragedijom, ali ne i iznenađeni njegovim činom. 

"Završio je točno, onako kako je živio. Jedan običan nasilnik, prazna glava, ćorak. Kada bi ga vidjeli u kafiću uvijek je govorio kome bi htio razbiti glavu, koga prebiti. Svi su krivi, samo on ispravan", rekao je za Dnevnik.hr jedan njegov poznanik. 

Za ubojicu se po Kozari Boku pričalo da se u Njemačkoj bavi preprodajom polovnih automobila.

"Nema što nije radio. Radi s autima u Njemačkoj, govorili su, a znamo svi čime se zapravo bavio. Sigurno je i sada bio pod utjecajem kokaina. Stalno je vozio pijan i nadrogiran, kako je moguće da ga policija nikad nije uhvatila", pita se njegov poznanik.

Kazao je da je iskorištavao ljude koji su bili predobri da bi pomislili da netko može biti tako nepošten.

"Nije imao karaktera, pravio je ljude budalama. Posudio je jednom auto od prijatelja. Napravio je na njemu totalnu štetu, a onda ga nije htio ni vratiti. Prijatelj ga je morao prijaviti na policiju da auto dobije nazad", dodao je on.

Njegov odnos sa žrtvom godinama je bio ispunjen nasiljem. Poznato je da su socijalne službe i policija otprije znali za to, baš kao i prijatelji i poznanici.

"Zbog žene je bio nekoliko puta u pritvoru. Čim ga puste vani odmah opet kod nje. Bilo je razdoblja kad su bili u normalnim odnosima, on bi joj uređivao kuću, a onda opet klanje. Mlatio bi je, ona bi ga prijavila, a kad izađe sve po starom", rekao je Kneževićev poznanik.