FOTO  Motoristi povodom sv. Nikole posjetili Centar Mir u Rudinama

sveti nikola u rudinama

Kao i svake godine do sada, tako i ove godine članovi MK Plavi Vitezovi su posjetili i darivali štićenike Centra mir Rudine. Naime, radi se o centru koji skrbi za oko 40 štićenika, tj. osoba sa posebnim potrebama.

Kada ulazite u Cenar Mir Rudine nema ograda, ni kapija, ni žice, štićenici slobodno šeću lijepo uređenim okološim između objekata gdje su smješteni.

Dolaskom moto karavane koju je predvodio policijski motociklist njihovu veselju nije bilo kraja. Bio je tu i sveti Nikola kao i zločesti Krampus koji nije imao kome podjeliti svoje šibe jer su svi bili dobri.

U dovorani je zapoćeo kulturni program, a otvorio ga je naš operni pjevač Štefan Kokoškov sa izvedbom Božićni pjesama. Niz su nastavili štićenici centra koji su otpjevali jednu prigodnu pjesmu i pobrali gromoglasni pljesak.

Nakon toga Klapa sveti Mihov je izvela par pjesama. Klapu sačinjavaju djelatnici policijeske postaje iz Splita.

Nakon klape na motoru stiže Sveti Nikola i za sobom vuče pune saonice darova, a  iza njega polagano dolazi ljutiti krampus. Razlog Krampusove ljutnje leži u tome sto u ovom Centru nije imao nikome dati svoje šibe.

Treba doživjeti taj osmjeh i usklik štićenika koji se vesele malim stvarima i kako im oči sjaje od sreće i zadovoljstva što su dobili darove. Nakon podjele daraova svi skupa su pozvani na zajedničko druženje i Fažol sa kobasicama i suhim mesom, a kojega su također spremili pripadnici Plavih anđela i dovezli do Rudina u svojom pokretnoj kuhinji.

Višak fažola je poslje podjeljen na Splitskoj rivi.

Ovim putem veliko hvala članovima Moto kluba Plavi Vitezovi i ostalima koji su došli uveličati ovu hvale vrijednu akciju. Žalosno je jedino što se iz pojedini Splitski moto klubova nitko nije udostojio doći, a oni će se prepoznati. Bili su pozvani svi odreda.

Veliko hvala svima u ime štićenika i osoblja centra Mir Rudine.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Tekst i foto: Ivica Lozina | HERCEGOVINA.info