POSTIZBORNI RAZGOVORI Grmoja pozvao DP na formiranje antihdz vlade, evo što su mu odgovorili

Nikola Grmoja
Narod.hr

Nikola Grmoja iz MOST-a pozvao je jutros Domovinski pokret (DP) na formiranje koalicije protiv HDZ-a.

"Uvjet Domovinskog pokreta je da nema Možemo i SDSS-a u Vladi. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antihdz Vladu bez Možemo i SDSS-a i kako bismo Plenkovića kojeg su toliko napadali poslali u oporbu. Imamo dovoljno ruku", objavio je Grmoja na Twitteru.

Sadržaj se učitava...

Stigao je odgovor Domovinskog pokreta, kojeg prenosimo u cijelosti:

"Godinama i mjesecima prije izbora Domovinski pokret pozivao je na zajednički nastup svih suverenističkih opcija na izborima za Hrvatski sabor. Činio je to i prije izbora 2020. godine, ali i prije lokalnih izbora u Zagrebu 2021. Ukazivali smo na jednostavnu matematiku i činjenicu da samostalnim nastupima svih opcija na izborima gubimo desetak mandata i slabimo vlastite pozicije.

Na sve pozive na zajedništvo i zajednički nastup na izborima Most se oglušio. I ne samo da se oglušio, nego je takve pozive ismijavao i izrugivao. Izbori su pokazali da smo ponovno bili u pravu. Iako su Domovinski pokret i Most kumulativno dobili 50.000 glasova više nego na izborima 2020. - ostvaren je samo jedan mandat više ako se zbroje mandati obje opcije. Mandati su prosuti zbog Mostova, i ne samo Mostova, odbijanja ideje zajedništva'', ističu iz Domovinskog pokreta.

''Sadašnje Mostovo pozivanje na okupljanje i formiranje antiHDZ Vlade, pri čemu spominju nekakve nekompromitirane dijelove Domovinskog pokreta, nije samo neozbiljno i bahato, nego predstavlja i novi prilog povijesti hrvatske političke hipokrizije. Odbijali su ideju zajedništva suverenističkih snaga, a sada bi slagali nekakvu Vladu uz pomoć Sandre Benčić i platforme Možemo. Gdje je Most bio do sada? Očito je uz osiguravanje vlastitih fotelja u Saboru, što im je ključno i najvažnije, pripremao i teren za Vladu ideološkog moratorija'', priopćili su.

Dalje ističu kako Domovinski pokret govori isto ono što je govorio i prije izbora, što se ne može reći za političke prevrtljivce kakvih je prepuna politička scena. ''Inzistiramo na načelima, a ne na jeftinoj političkoj trgovini'', poručili su.

''Naš je cilj provedba naših programskih točaka od kojih se kao prve ističu demografija, zaštita hrvatskih granica i obnova hrvatskog sela. Domovinski pokret čvrsto kao stijena stoji na svojim načelima. Od njih ne odustajemo", objavio je Domovinski pokret.

Selak Raspudić: Čini se da Domovinski pokret ide u pregovore samo s HDZ-om

Marija Selak Raspudić danas je dala izjavu za medije i komentirala poziv koji je mostovac Nikola Grmoja uputio Domovinskom pokretu za sastavljanje saborske većine bez Možemo i SDSS-a.

"Domovinski pokret se maloprije izjasnio, čini se da doista idu u pregovore samo s HDZ-om", kazala je, referirajući se na odbijenicu koju je DP uputio Grmoji, objavio je Telegram.

Selak Raspudić smatra da HDZ treba poslati u oporbu i osloboditi institucije u Hrvatskoj te da ćemo vidjeti "koje političke opcije imaju dovoljno zrelosti da se to dogodi".

"Sjetimo se kakve je plakate objavljivao DP"

Komentirala je i tvrdnju DP-a da su Mostu prije tri mjeseca nudili suradnju koju mostovci nisu prihvatili.

"Jedno je što se događalo prije tri mjeseca, a nisu nam tada nudili suradnju jer su paralelno kroz deklarativno nuđenje suradnje igrali mnogo prljaviju igru kojom se rušio Most", dodala je, još jednom poručivši opozicijskim strankama da pošalju HDZ u oporbu.

"Nije nitko njima ništa nudio, razgovara se o različitim mogućnostima. To je jedna koja je njima ukazala da mogu zagovarati ono što su zagovarali tijekom cijele kampanje. Podsjetimo se kakve su plakate objavljivali i tko je po njima bio na strani četnika, a s kim se danas razgovara", rekla je Selak Raspudić.