POSLJEDICA SNAŽNOG NEVREMENA U Rijeci poginula jedna osoba, zbrajaju se ogromne štete

POSLJEDICA SNAŽNOG NEVREMENA U Rijeci poginula jedna osoba, zbrajaju se ogromne štete

U snažnom oborinskom nevremenu koje u srijedu navečer pogodilo Rijeku i izazvalo poplave po gradu jedna je osoba smrtno stradala, nastale su brojne štete na zgradama u kojima je propustila voda, a sve gradske službe jutros su na terenu.

Primorsko-goranska policija potvrdila je da je pronađeno tijelo u Ulici Franje Račkoga, a više informacija se očekuje tijekom dana. Prema riječima očevidaca, muškarca je srušila bujica na kolnik i odnijela ga do zaustavljenih vozila.

Na Rijeku je u dva sata u srijedu navečer pala ogromna količina kiše. Oborinska kanalizacija nije mogla upiti tu količinu vode pa su se ulicama slijevale prave rijeke. Niži dio grada, u središtu, potpuno je poplavljen. Vatrogasci su imali mnoštvo intervencija, a među ostalim, morali su pomoći u izvlačenju djece iz poplavljene igraonice na Školjiću, piše Hina.

Prema do sad dostupnim informacijama oštećena je šalter sala PU primorsko-goranske, pa danas neće biti otvorena. Oštećen je dio krova zgrade Prve riječke hrvatske gimnazije pa se voda probila u unutrašnjost. Slično se dogodilo i na zgradi Rektorata Sveučilišta u Rijeci.

Voda je ušla u prizemne i podrumske prostorija na mnogo lokacija u središtu Rijeke. Štete se utvrđuju.

I u četvrtak jutro pada kiša, a prema prognozama, padat će tijekom cijelog dana.