POSLAO POLICIJI UVREDLJIVI E-MAIL Pekar iz Zagreba osuđen jer je policajce nazvao smradovima i budalama

ilustracija
pexels

Pekar Stanko (45) proglašen je krivim i osuđen na čak 20 dana uvjetnog zatvora jer je u e-mailu vrijeđao policiju.

Prema presudi, sve se dogodilo potkraj prosinca prošle godine kad je Stanko oko 16.15 sati “prilikom slanja prigovora I. Postaji prometne policije Zagreb, vezano za postupanje policijskih službenika, u prigovoru, u više navrata vrijeđao i omalovažavao službene osobe, djelatnike policije”.

“Vrijeđao ih je riječima: “Po postupanju policijskih službenika-šupaka-budala”; “Pisao je što je htio i kako je htio-je*o svoju mater, smrad”; “Radite mi ogromne probleme i psihičke i fizičke, je*at ću vam majku drugi put, morat ću se braniti“.

Time je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, zaključila je sutkinja ovih dana u nepravomoćnoj presudi protiv zagrebačkog pekara.

Stanko je u cijelosti priznao prekršaj za koji ga je policija teretila. Kaže kako je bio revoltiran postupanjem prometne policije protiv njega.

“Bio sam nezadovoljan načinom na koji je policija utvrdila moj prekršaj u prometu. Djelatnik policije nije mogao vidjeti da li sam ja bio vezan pojasom i da li sam razgovarao na mobitel. Zbog toga sam napisao to što sam napisao”, priznao je on.

Sud zbog toga, kako su naveli u presudi, “nalazi nedvojbeno utvrđenim da je okrivljenik počinio prekršaj za koji se tereti, odnosno, da je vrijeđao i omalovažavao službene osobe, djelatnike policije, u vezi vršenja službe”.

Osuđen je, dakle, na 20 dana zatvora u koji neće morati ako u roku od šest mjeseci ne počini sličan prekršaj. Presuda je nepravomoćna.