POMORSKA NESREĆA Potonuo brod kod Trogira, ljudi na hridi čekali pomoć

potonuo brod
Ilustracija/24sata

U nasukavanju pa potonuću broda u akvatoriju Vinišća nedaleko Trogira dvije osobe koje su se nalazile na brodu prošle su bez ozljeda, doznaje se u splitskoj policiji.

Ta se pomorska nesreća dogodila sinoć oko 20 sati kada je Postaja pomorske policije Split od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) dobila informaciju o nasukavanju broda u uvali Dražica na području Vinišća, prenosi Hina.

Brodolomci prošli bez ozljeda

U policiji kažu da su raspolagali informacijom da je nakon udara broda u kopno došlo do prodora vode u brod pa se pomorska policija službenim plovilom uputila u uvalu Dražica kako bi pomogli osobama koje su se u trenutku nasukavanja nalazile na brodu.

"Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su utvrdili da je brod u cijelosti potonuo, a na obali, točnije na hridi u mraku, nalazile su se dvije osobe. Službenim plovilom su se uspjeli na siguran način približiti obali nakon čega su ukrcali dvojicu muškaraca koje su zbrinuli, utoplili i ponudili im liječničku pomoć", rečeno je u policiji.

Brodolomci su ubrzo policijskim brodom prebačeni u Trogir gdje su ih sačekala kola Hitne medicinske pomoći, no srećom nisu bili ozlijeđeni. O brodolomu je obaviještena lučka kapetanije čiji bi djelatnici danas trebali obaviti očevid.