Policija prisluškuje Milana Bandića?

Milan Bandić, Milan Bandić, predjednički izbori, Milan Bandić, sdp h, Milan Bandić, prisluškivanje, gradonačelnik, Zagreb, Milan Bandić, jamčevina,  afera Agram
te da su te optužbe neutemeljene, završila je čini se afera koju je Linić započeo nakon što je izbačen iz SDP-a. No, kako izgleda, na pomolu je nova afera jer je član Odbora za nacionalnu sigurnost iz redova SDP-a, Igor Rađenović, također priložio izdvojeno mišljenje, u kojem je upozorio da su "u sklopu nadzora OTC-a, osim provjere telefonskog broja Slavka Linića, pojedini članovi Odbora zatražili provjeru za još nekoliko telefonskih brojeva, o čemu je sastavljena službena bilješka".

Kako prenose mediji neslužbene podatke, HDZ-ovci su na licu mjesta, 11. lipnja u OTC-u, zatražili od svojih domaćina podatke o mogućem praćenju još četiri telefonska broja. Navodno su predsjednik Odbora Miroslav Tuđman, potpredsjednik Sabora Tomislav Čuljak koji je ujedno i politički tajnik HDZ-a, tražili provjeru jesu li njihovi osobni telefoni pod mjerama, ali i brojevi kojima se služe glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić kao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Kako prenosi RTL, ispalo je da je pod mjerama zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ali i Milijan Brkić-Vaso iz HDZ-a.

Nakon što su HDZ-ovci dobili te informacije u OTC-u, načinjena je i službena bilješka.

"Odbor ima premale ovlasti za pravu istragu. Osobno sam jako razočaran takvim pristupom jer mislim da se činjenice o istini ne mogu donositi preglasavanjem, a nema dobre volje da se ide u promjenu toga sustava. Utvrđeno je primjerice da Linićev broj nije nadziran u OTC-u po nalogu tajnih službi, ali nemamo nadzor nad onim zahtjevima što postavlja policija, a policija postavlja 80-90 posto zahtjeva od 40 tisuća brojeva koji se prate", komentirao je Miroslav Tuđman, predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.
BANDIĆ: NISAM ZABRINUT

Milan Bandić nije direktno želio komentirati navode da se njegov telefon prisluškuje kazavši da zbog toga nije zabrinut. "Nisam zabrinut ni za kakvo prisluškivanje. Ja sam čovjek koji se najviše približio ljudima, i to je razlog mog petog mandata. Sve ostalo je zrak. Oni žele biti ja", kratko je kazao gradonačelnik Zagreba, prenosi Večernji list.