Policija kod Tovarnika zaplijenila 4,75 milijuna eura

žene, plaća, jamci, kredit, kina, gospodarstvo, Novac, prevara, Vlada ZHŽ, Novac, bankrot, proračun zhž, Zdenko Čosić, žiranti, Zakon, banka, kamate, uni kredit, prevara, zarada, lutrija, milijunaši, Livno, Tomislavgrad, devize, dug, štednja, MMF, dug, BIH, sramota, Hrvati, bogatstvo, bogataši, Tovarnik, Ravnateljstvo policije, na izlazu iz Hrvatske, zaplijena novca, granična kontrola, božićno čudo, selo, lutrija, frizer, mještani, euri, bogati, siromaštvo, posao, Novac, MMF, novac mmf, BIH, Grude, Novac, vraćanje, Grude, Novac, vraćanje, BIH, izbori, imovina, BIH, kamate, krediti, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa , Centralna banka BiH, BIH, kredit, jamac, vraćanje, gazda, najbolji šef, bonus zaposlenicima, tvrtka, dijaspora, BIH, Novac, prevara, internet, Novac, banke, mladenci, Tečaj eura , marke, BDP, Program javnih investicija, hrvatski turizam, hrvatsko gospodarstvo, MMF, novac mmf, korisnici kredita MMF-a, financije, Ustavni sud BiH, rastrošnost, financijska sreds
Novac, za koji se pretpostavlja da je pravi, granična policija zaplijenila je u utorak na izlazu iz Hrvatske, u redovitoj graničnoj kontroli, izvijestilo je Ravnateljstvo policije. Iako je prema prvim podatcima novac ispravan, to će sa sigurnošću moći potvrditi vještačenja. Riječ o najvećoj zaplijeni gotovog novca u posljednjih deset godina, a možda čak i u povijesti Hrvatske. Policija istragom utvrđuje od koga je vozač preuzeo novac i koje mu je bilo krajnje odredište, pa je navodno pomoć zatražila od slovenske i srbijanske policije.

Dosad je zbog tog slučaja ispitano više desetaka ljudi. Ravnateljstvo policije izvijestilo je da je u sklopu postupanja po jednom od strateških prioriteta koji se odnosi na pojačanu kontrolu kamiona u tranzitu i izlaska roba iz Hrvatske, vukovarsko-srijemska granična policija u utorak na graničnom prijelazu Tovarnik u redovnoj graničnoj kontroli u kamionu s prikolicom slovenskih oznaka otkrila novčanice ukupne vrijednosti od oko 4,75 milijuna eura. Policija u suradnji s Carinom nastavlja istragu.

Hina