Policija istražuje Glavašev Facebook

Branimir Glavaš, Ivan Vrkić, gradonačelnik Osijeka, zatvor u Mostaru, Županijski sud Osijek, Branimir Glavaš, korištenje izvanzatvorskih pogodnosti , Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Drinovci, Branimir Glavaš, tjeralica,  zagrebački sud, slučaj Selotejp, Branimir Glavaš, istražni zatvor, povučena tjeralica, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Vrhovni sud RH, Ustavni sud RH, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš,  u istražnom zatvoru, zatvor, Branimir Glavaš, imunitet, Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo, DORH, Branimir Glavaš, HDSSB, Saborski zastupnik

Policija će prikupiti sve obavijesti vezano uz objavu na Facebook profilu Branimira Glavaša, uključujući i razgovor s eventualno oštećenom stranom te u suradnji i koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom poduzeti sve daljnje mjere i radnje radi utvrđivanja možebitnih elemenata prekršaja ili kaznenog djela, odgovoreno je Hini iz Ravnateljstva policije.

Neslužbeno se doznaje da će cijeli slučaj biti proslijeđen osječkoj policiji koja će se koordinirati sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku. Teške riječi proteklih su dana razmijenili čelnici HDSSB-a i SDSS-a Branimir Glavaš i Milorad Pupovac, a kulminiralo je uvredljivom Glavaševom objavom na Facebooku na račun Pupovca.

Nakon što je Glavaš 6. veljače posjetio Sabor, zastupnik SDSS-a Pupovac je novinarima podijelio selotejp uz ironičnu opasku kako mu je akumulator bio prevelik da ga donese. Aludirao je da je Glavaš nepravomoćno osuđen u slučajevima "Selotejp" i "Garaža", zbog toga što je naredio mučenje i likvidaciju osječkih civila srpske nacionalnosti.

Na to je reagirao zastupnik HDSSB-a Dinko Burić optuživši Pupovca za "drske i provokativne izjave i ponašanje" te je poručio kako je "došlo vrijeme da se kaže dosta velikosrpskim i četničkim provokacijama u Hrvatskom saboru".

Poimenice je napao i sve članove saborskog Kluba SDSS-a. Rekao je da u Saboru sjede "deklarirani četnički vojvode, provoditelji velikosrpske agresije, pa i njihovi potomci, dok su u isto vrijeme mnogobrojni hrvatski heroji još uvijek progonjeni".

Nakon što je Glavaš na svojoj službenoj facebook stranici objavio fotografiju Milorada Pupovca te ga u uvredljivoj izjavi optužio za mržnju prema hrvatskom narodu i državi, Pupovac je ustvrdio da ta izjava prijetećeg i uvredljivog sadržaja, gdje se ljudsko lice proglašava njuškom, nije upućena samo njemu nego i svima koji brinu za zakonitost i moralnost u društvu. Izrazio je zaprepaštenost "da jedan broj zastupnika želi ukloniti SDSS iz Sabora".

Zastupnici nekoliko saborskih klubova osudili su verbalne Glavaševe napade na Pupovca ocjenjujući da je riječ o govoru mržnje, a zastupnik HDSSB-a Burić ponovio je kako smatra da onima koji su sudjelovali u velikosrpskoj agresiji nije mjesto u Hrvatskom saboru.

Burić je rekao da ne govori protiv Srba, nego "protiv predstavnika velikosrpske agresije u Saboru". "Sramota je da takvi ljudi predstavljaju Srbe i da imaju pravo sjediti u Saboru. To nema veze s predstavnicima srpskog naroda u RH", rekao je Burić.

Dodao je i da je "u odnosu na Pupovca i predstavnike SDSS-a kapetan Dragan kišna glista kao četnik".

Fena