POGREB MAJKE 50.000 kuna za autobuse u Grude Bandić sam platio

POGREB MAJKE 50.000 kuna za autobuse u Grude Bandić sam platio
Slobodna Dalmacija

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće pokrenuti postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika Bandića koji je prijavljen da je gradskim novcem podmirio odlazak službenika na pogreb njegove majke u BiH, jer je utvrđeno da je sam podmirio trošak.

U prijavi protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića stoji da je gradski protokol organizirao prijevoz za službenike s nekoliko autobusa u Grude u iznosu od 50.000 kuna.

No, Povjerenstvo je utvrdilo da Bandić nije prekršio zakon jer je na njegovo ime naslovljen račun, a osim toga Grad Zagreb se očitovao da oni nisu platili prijevoz, rečeno je na sjednici Povjerenstva u petak.

Protiv Bandića pred Povjerenstvom se vodi više postupaka a u nekima je kažnjen. Utvrđeno je, primjerice, da se nalazio u 'odnosu ovisnosti' jer je odvjetničkom društvu Marijana Hanžekovića koji mu je platio jamčevinu od 15 milijuna kuna za izlazak iz istražnog zatvora, dodjelio posao zastupanja grada i Holdinga vrijedan 25 milijuna kuna zbog čega je kažnjen s 30.000 kuna.