FOTO  Pogledajte kako izgleda autocesta kod tunela Sveti Rok

Autocesta tunel Sveti Rok
HAK

Zbog nevremena od 14:30 nema slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Vozače se poziva na strpljenje. Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru te u unutrašnjosti.

Kod tunela Sveti Rok su nastali nanosi snijega, a na fotografijama se vidi stanje u 18:50.

"Preporučuje se izlazak s AC-a prije čvora Sveti Rok"

Zimski uvjeti su na autocesti A1 između čvora Otočac i čvora Gospić u oba smjera. Zabrana je prometa za prvu skupinu vozila, a vozila se isključuju na odmorištima, prenosi Index.

"Preporučuje se korisnicima koji putuju prema jugu izlazak s AC-a prije čvora Sveti Rok (čvorovi Brinje, Otočac, Gospić...) zbog neprohodnih pravaca i prepunih odmorišta. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova", poručili su iz HAK-a.

Otvoreni prihvatni centri

U Gračacu je otvoren prihvatni centar za putnike koji su zapeli u prometu, na adresi Nikole Tesle 37, kod mosta, izvijestili su iz Ravnateljstva civilne zaštite RH, budući da je trenutno, zbog nevremena, zaustavljen promet između Dalmacije i unutrašnjosti.

Putnicima je na raspolaganju i prihvatni centar u Gospiću, Miroslava Kraljevića 19 (prostor Gradske sportske dvorane), gdje uz okrepu također postoji mogućnost smještaja.