POGINULA CURICA U ZAGREBU Izašla iz busa, iz suprotnog smjera naletio kamion

Poginula djevojčica u Zagrebu
PIXSELL/ MATIJA HABLJAK

U teškoj nesreći oko 12:40 sati na zagrebačkom Žitnjaku u naletu kamiona poginula je djevojčica.

Do nesreće je došlo kada je djevojčica izašla iz školskog autobusa. U blizini mjesta nesreće je obilježeni pješački prijelaz, a policijskim očevidom utvrdit će se je li djevojčica prelazila na zebri. 

Djevojčica je prema informacijama susjeda imala 9 godina, išla je u treći razred i živi u blizini mjesta tragedije, pišu hrvatski mediji.

Božinović: Djevojčica je pretrčavala kolnik. Roditelji moraju voditi računa gdje su djeca

“Nažalost, saznao sam da je djevojčica od nekih sedam ili osam godina poginula jer je pretrčavala kolnik", izjavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović pa dodao da nema više informacija osim da se provodi očevid. 

"U svakom slučaju tragedija koja se mogla i treba izbjeći, ali je potrebno da sudjeluju svi – i institucije, ali i roditelji koji moraju voditi računa o tome gdje su djeca", rekao je još i dodao kako se radi o tragediji. 

Iz suprotnog smjera naletio kamion, curica je prelazila cestu iza autobusa?

Prema informacijama Nove TV, djevojčica je išla iza autobusa, a iz suprotnog smjera je tada naletio kamion te je na mjestu usmrtio. Jedna svjedokinja im je kazala da je djevojčica u trenutku nesreće imala torbu na leđima, s kojom je i izašla iz autobusa. 

Očevid će pokazati je li vozač kamiona prebrzo vozio. Cesta je zatvorena za kamione veće nosivosti od 7.5 tona. Ovaj kamion, čini se, nije bio te nosivosti, bio je manji, ali do tragedije je ipak došlo.

Mario Jertec, vlasnik tvrtke čiji je kamion sudjelovao u nesreći, rekao je da ovaj kamion nije imao zabranu prometovanja tim pravcem. "To je redovna cesta, samo što je zabrana nosivosti za određenu težinu vozila, a ovo je mali kamion i on smije tu ići", rekao je.

Mještani godinama upozoravaju na ovu ulicu

Mještani godinama upozoravaju da je ta cesta opasna, uspjeli su dobiti uspornike, ali to nije riješilo stvar. Tražili su i kamere prije oko šest mjeseci, no dosad ih nisu dobili. Kažu da ponekad češće dolaze patrole, ali da to nije dovoljno.

Članica mjesnog odbora Žitnjak Sanja Šutej rekla je kako je već upozoravala na tu ulicu. "U zadnje dvije godine stalno im pišemo dopise i čak sam ih i ja zvala osobno jedno popodne jer oni ne izlaze. Tražili smo jaču ophodnju baš zbog toga što ovdje izlaze kamioni i što se ludira po ovoj cesti", naglasila je.