Podjela HDZ-a u BiH najsramotnija odluka Zagreba

dragan primorac, dragan primorac, dragan primorac

- Jedna od najsramotnijih odluka koja se dogodila u novijoj povijesti RH bila je podjela Hrvata u BiH na dva HDZ-a. Nažalost, ta podjela je inscenirana iz Zagreba - rekao je Primorac nakon što je položio vijenac i zapalio svijeće ispred središnjeg spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Mostaru.

- Ratovi i podjele neće nigdje dovesti Hrvate u BiH. Još nam samo nedostaje treća politička opcija pa da se Hrvati u BiH potpuno unište. Kao hrvatski predsjednik iskoristiti ću sve instrumente da Hrvati u BiH budu ujedinjeni oko strateških stvari i da Hrvatska bude za njih otvorena kao i za sve Hrvate koji žive izvan domovine - dodao je Primorac.

Samo snažna Hrvatska može pomoći Hrvatima u BiH

Po njegovim riječima, samo snažna Hrvatska može pomoći Hrvatima u BiH, koji "u toj novoj Hrvatskoj neće biti teret, nego blagoslov i ponos".

Podsjetimo, Dragan Primorac je svoju kandidaturu objavio u zagrebačkom hotelu Westin gdje je pri dolasku prošao kroz špalir mladih ljudi kojih su mahali hrvatskim zastavama i dizali plakate svog idola. Pred brojnim auditorijem održao je entuzijastičan govor te pozvao građanstvo da zajedno s njim promijene Hrvastku.

Kao šefa svog izbornog stožera, imenovao je poznatog oftamologa Nikicu Gabrića koji je svojevremeno bio predsjednik SDP-ovog Savjeta za zdravstvo.

javno