POČINJE SUĐENJE ZA SMRT DJEČAKA IZ METKOVIĆA "Moram biti hrabra i iznova proći svu tu bol"

Ivana Bebić Gabrijel Bebić
Denis Jerkovic/Cropix

Četiri i pol godine nakon smrti dječaka Gabrijela Bebića počinje suđenje trima liječnicama i jednoj medicinskoj sestri, koje su optužene da su nesavjesno liječile dječaka koji je preminuo.

Tri liječnice i jedna medicinska sestra optužene su zbog nesavjesnog liječenja zbog kojeg je prouzrokovana smrt devetogodišnjeg dječaka Gabrijela Bebića 2018. godine. Danas, četiri i pol godine nakon toga, na Općinskom sudu u Dubrovniku počinje suđenje.

"Osjećam se jednako tužno i jednako slomljeno kao onog dana kad je moj Gaba istrgnut iz mog naručja zbog nečijeg nemara. Mislila sam da će vrijeme donijeti olakšanje, ali sve nam je teže i život za mene i mog supruga stao je tog dana. Moram biti hrabra i jaka i iznova proći na sudu svu tu bol koju sam već prošla, i to zbog druge djece. Sve zato da se takvo nešto više nikada ne dogodi niti jednom djetetu", kazala je za 24sata Ivana Bebić, Gabrijelova majka.

Sudski proces prebačen je u Dubrovnik jer su se svi suci iz Metkovića izuzeli. Predmet vodi Ilka Markić, sutkinja Kaznenog odjela Općinskog suda u Dubrovniku. Raspravu će održati tri dana zaredom - 22., 23. i 24. svibnja.

Dječak je, unatoč naknadnom prijevozu i hospitalizaciji u Kliničkom bolničkom centru Split i tamošnjem intenzivnom liječenju, uslijed obostrane virusne i bakterijske upale pluća, multifokalne nekroze plućnog tkiva, obostrane upale porebrice, ždrijela, sepse, respiratornog distresnog simptoma, respiratorne insuficijencije i septičkog šoka, preminuo 11. prosinca 2018.