Počinitelj dvostrukog ubojstva u Pločama branio se šutnjom, a onda je iznio obranu

Ubojica Ploče
Pixsell

Osumnjičenom za dvostruko ubojstvo u Pločama određen je istražni zatvor, potvrdio je sudac istrage i glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav. Dodao je da je osumnjičeni, ne potpuno, ali u bitnom dijelu priznao počinjenje kaznenog djela.

"Danas je Županijskom državnom odvjetništvu privedena muška osoba koja je rođena u Metkoviću 1975. godine, stara 47 godina zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela, 'Teško ubojstvo na štetu malodobne osobe djeteta', 'Ubojstva brata', i 'Neovlaštene proizvodnje prometa i posjedovanja ekksplozivnih tvari i automatskog oružja i streljiva', prenosi Index.

Ispitan je pred policijom gdje se branio šutnjom, međutim danas je pred Državnim odvjetništvom iznio obranu, no nije odgovarao na postavljena pitanja. Nakon toga priveden je dežurnom sucu istrage, koji mu je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana i to iz dvije zakonske osnove.

"Prva osnova je opasnost od ponavljanja kaznenog djela imajući u vidu okolnosti i težinu kaznenih djela koja su počinjena, a druga zakonska osnova koja se izuzetno rijetko određuje je da postoje osobito teške okolnosti kaznenog djela u odnosu na teško ubojstvo djeteta jer za to djelo je zapriječena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili dugotrajnog zatvora", rekao je Miloglav.

"Osumnjičeni je dobio branitelja po službenoj dužnosti iz Ploča, odvjetnika Nedeljka Tutavca koji je bio prisutan na ispitivanju. U bitnom dijelu, ne u potpunosti, priznao je počinjenje djela. Pronađena mu je automatska puška i streljivo. 

Radilo se o više hitaca u brata i malodobno dijete. Posebno teška okolnost jest ta da je on nakon svih tih ispaljenih hitaca u obje osobe ispalio po još jedan hitac da bude siguran da su mrtvi. Za ubojstvo maloljetnika maksimalna kazna zatvora je do 40 godina", kazao je.