PLJAČKA U SPLITU Brat Filipa Zavadlava opljačkao kladionicu, naoružan trčao za djelatnicom

Stanislav Zavadlav

U ponedjeljak oko 9 sati u Velebitskoj ulici u Splitu dogodilo se teško razbojništvo.

Kako doznaje Dalmacija danas, muška osoba je ušla u kladionicu te je uz prijetnju oružjem otuđila novac.

Iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora, ovaj portal doznaje da je riječ o Stanislavu Zavadlavu, mlađem bratu Filipa Zavadlava. U objekt je ušao neposredno nakon otvaranja, uz prijetnju oružjem te od djelatnice zatražio novac. Nakon pokušaja bijega, ona mu je ipak predala iznos od par stotina eura, nakon čega je Zavadlav pobjegao u nepoznatom smjeru.

Netom prije otvaranja upao u kladionicu, skočio preko pulta i prijetio djelatnici tražeći da mu otvori sef. Ona se brzo snašla i pritisnula tipku za pomoć. U sekundi je iskoristila pljačkaševu nepažnju i pobjegla van. Bježeći od pljačkaša nazvala je šefa, koji je alarmirao policiju čim je začuo alarm koji je djelatnica, netom prije je pobjegla, pritisnula. Ipak, Zavadlav je se dočepao te je prisilio da mu preda novac iz sefa.

Kako doznaje Dalmacija danas, ukrao je manji iznos novca.

Kada je policija stigla na mjesto događaja, pljačkaš se već udaljio. Srećom, djelatnica je prošla neozlijeđeno.

Svjedoci opisuju kako su vidjeli muškarca koji s puškom u ruci hvata ženu.

“Teški CSI u Splitu, a herojka je ispala jedino žrtva pljačke. Prolaznici su se prepali i skrivali u obližnje kafiće i trgovine, kukavice. Panika je zavladala, ali tužno mi je bilo vidjeti kako su na šokantni prizor svi okrenuli glavu i pobjegli. Što onda možemo očekivati u večernjim satima kada se ovo događa usred bijela dana?“, ispričala je svjedokinja.