PLENKOVIĆ SMIJENIO PALADINU I TRAMIŠAK Evo tko su novi ministri u hrvatskoj Vladi

Andrej Plenković
Hercegovina.info

"Nakon sastanaka i konzultacija koje sam obavio u protekla dva dana, a nakon što sam dobio punu potporu Predsjedništva HDZ-a, HDZ-ovih europarlamentaraca i parlamentarne većine, razgovarao sam s ministrom graditeljstva Ivanom Paladinom i ministricom regionalnog razvoja i EU fondova Natašom Tramišak i odlučio sam ih razriješiti dužnosti", rekao je večeras hrvatski premijer Andrej Plenković na press konferenciji, prenosi Jutarnji list.

Predložit ću tako da Paladinu zamijeni Branko Bačić koji će postati novi potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva. On je čovjek velikog iskustva, s kojim intenzivno surađujem već neko vrijeme. Obnova nakon potresa mora nam biti glavni prioritet.

Ministricu Tramišak će zamijeniti Šime Erlić, čovjek koji je bio suradnik ministrice i dobro je upućen u tematiku, poručio je premijer.

Plenković je naglasio da je zadovoljan s radom Tramišak i Paladinom, ali da je došlo vrijeme kada su svi zajedno procijenili da je vrijeme za osvježenje.

Na pitanje o tome zašto Čagalj nije izabrao za ministricu, već Bačića, premijer kaže kako je razgovarao s više ljudi, ali da je njegov konačni odabir na kraju ipak Branko Bačić.

"Kao što su vaši glavni urednici odgovorni za program, tako sam ja odgovoran za Vladu. Bačić je potpuno upućen u sve što radi Vlada, čovjek je velikog operativnog i životnog iskustva te zna točno što želimo ostvariti kada govorimo o obnovi nakon potresa", rekao je.

Na pitanje novinara je li dobio punu podršku Predsjedništva HDZ-a za smjenu ministrice Tramišak, premijer je odgovorio:

"Da, dobio sam potporu za sve. I za Tramišak".

Premijer je naglasio da je kad bira članove svoje vlade najvažnija stvar - povjerenje. O uskoro bivšoj ministrici Tramišak rekao je pak sljedeće:

"Ona nije bila najsretnija što napušta Vladu, ali predsjednik vlade ima pravo birati svoje suradnike i funkcionirati na način da ima puno povjerenje u svoje suradnike", rekao je premijer.

"Što se tiče Paladine, zajedno smo došli do zaključka da je bolje da on napusti resor", dodao je.

Na pitanje hoće li Nataša Tramišak sada ići u Sabor, Plenković nije dao odgovor. već je samo kazao kako za nju ima plan koji još neće otkriti.

Plenković je poručio i da će smijeniti državnog tajnika Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gorana Hanžeka.