Pismo mrtvom ocu: Dragi tata ovo nije Hrvatska kakvu si zamišljao

Moj dragi tata sve više me boli činjenica da si dao život za državu koje više nema, bar ne onakva kakvu si ti zamišljao. Tata dragi prvo nas je pogodila vijest o samoubojstvu velikog domoljuba Zvonke Bušića, čovjeka koji je sav svoj život posvetio Hrvatskoj, a kada je spoznao da od Hrvatske nema puno toga odličio je sebi oduzeti život i otići sa ovog pokvarenog svijeta. Ni on sigurno nije sanjao i zamišljao ovakvu Hrvatsku.

Pismo mrtvom ocu: Dragi tata zemlja za koju si poginuo više ne postoji

Pismo mrtvom ocu: Dragi tata da si živ srce bi ti puklo od onoga što nam rade od Hrvatske

Još se nije bura oko pokojnog Zvonke ni stišala, a svi iskreni domoljubi i patrioti dobijaju od vlasti jedan veliki šamar. Dragi tata u našem Vukovaru pod okriljem noći pojavila se ćirilica. Ista ona ćirilica koje nas je i otjerala iz našeg doma, i zbog koje se nikada u njega nismo ni vratili. Mama je tiho jecala gledajući slike iz Vukovara na televiziji. Nije vjerovala da će se toliko godina od rata nešto slično desiti u slobodnoj Hrvatskoj i našem gradu heroju.

Draga moj tata nećeš vjerovati, ali sinoć mi je mama rekla da bi uzela pušku i išla na Vukovar. Da tata, moja mama i tvoja voljena supruga koja ne voli oružje vidjeti ni na fotografiji spremna ga je uzeti i braniti ono za što si ti svoj život dao. Da sve bude još čudnije i ja razmišljam slično kao mama.  Jednostavno ne mogu gledati što rade od našeg naroda koji je krvlju platio ovo malo slobode i sada mu tu slobodu uzimaju domaći izdajnici.

Dragi tata, miševi kako si ih ti nazvao debelo su izašli iz svojih rupa i dočepali su se vlasti i sada postepeno uništvaju sve ono što nam je sveto. Najgori šljam koji postoji postavili su za urednike medija, koji odavno više nisu naši. Ta sluganska pera branitelje koji su stvorili Hrvatsku naziva ološom, a hrvatske domoljube teroristima. Spremili su specijalce na goloruke branitelje, uhitili su ljude koji samo traže da žive u državi za koju su se izborili. Dragi tata ti nisi dočekao slobodan Vukovar, ali izgleda ni da oni koji su preživjeli ne mogu uživati u njegovoj slobodi. Ono što me tješi je ipak da se pomalo probija medijska blokada koju su nam nametnuli, te da se Hrvatska polako budi i kreće opet u svoj Vukovar .

Dragi tata puno te voli tvoje zlato i obećavam ti da ću ukoliko bude trebalo i ja biti u toj koloni.

HERCEGOVINA.info