PIJANI HRVATSKI POLICAJAC IZAZVAO NESREĆU Službenim vozilom zabio se u kombi sa bh. državljanima, poginuo policijski pas

policajac,nesreća,Pas
cropix

Zbog izazivanja prometne nesreće i to sa službenim automobilom te u alkoholiziranom stanju, 55-godišnji policijski službenik PU vukovarsko-srijemske udaljen je iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka. Naravno, zaradio je i prekršajnu prijavu. Nesreća se dogodila u petak u 22,30 na državnoj cesti D55, a 55-godišnji policajac upravljao je specijalnim službenim vozilom za prijevoz službenog psa iz mjesta Županja u smjeru graničnog prijelaza Županja.

‘Uslijed neprilagođene brzine uvjetima vidljivosti i stanju kolnika zadnjim lijevim bočnim dijelom vozila udario je u zadnji desni dio osobnog automobila (kombi) BiH registracijskih oznaka kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, u kojem se nalazilo i 6 putnika, također državljana BiH. Nakon udara, službeno vozilo je sletjelo u odvodni kanal gdje se prevrnulo na krov. U trenutku nesreće, u službenom vozilu nalazio se službeni pas njemački ovčar. Izvršenim alkotestiranjem sudionika prometne nesreće, utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu policijskog službenika u iznosu od 1,45 g/kg. U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen,‘‘ izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.