VIDEO  Petorici navijača 60 dana zatvora uvjetno zbog pjevanja ustaške koračnice

Bad Blue Boysima zatvor zbog pjevanja ustaških pjesama
Marko Prpić/PIXSELL

Petorica od ukupno osam uhićenih navijača koji su pjevali ustaške pjesme na prošlotjednoj utakmici između Dinama i Gorice uvjetno su osuđeni na velikogoričkom Općinskom sudu. Izricanje nepravomoćne presude za preostalu trojicu očekuje se u srijedu.

Petorica nepravomoćno osuđena na 60 dana zatvora

Na sudu se doznaje kako su petorica Bad Blue Boysa nepravomoćno osuđena na 60 dana zatvora, uvjetno na godinu dana. 

Trojica njih kažnjena su jednogodišnjom zabranom odlaska na utakmice Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije, dok druga dvojica ne smiju na utakmice iduće dvije godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prema pisanju medija, trojica navijača će biti zadržana u zatvoru još deset dana, a dvojica su puštena na slobodu, prenosi HRT.

Jednom od dvojice s izrečenom dvogodišnjom mjerom zabrane sud je još ranije izrekao zabranu posjećivanja utakmica Dinama i nogometne reprezentacije u trajanju od godine dana, navode mediji.

Trojici Dinamovih navijača kazne u srijedu

Preostaloj trojici iz skupine od osam uhićenih Dinamovih navijača, koji su u utorak, kazne će biti izrečene u srijedu.

Petorica uhićena u ponedjeljak, trojica u utorak 

Zagrebačka policija najprije je izvijestila o uhićenju petorice, a potom još trojice navijača koji se sumnjiče za pjevanje ustaške koračnice na subotnjoj utakmici između Velike Gorice i Dinama.

U policiji su kazali da su u dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja utvrđene osnove sumnje za osam osoba da su počinile prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima na način da su tijekom nogometne utakmice pjevali pjesme čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.

U ponedjeljak je uhićeno pet osoba u dobi od 18 do 44 godine te je na području zagrebačke i krapinsko-zagorske policijske uprave obavljeno više pretraga stanova i drugih prostora koje koriste osumnjičene osobe.

Tijekom utorka uhićene su još tri muške osobe starosti između 19 i 44 godine. Nad njima se provodi kriminalističko istraživanje po dovršetku kojeg će, uz optužni prijedlog, biti dovedeni na Općinski sud u Velikoj Gorici, izvijestila je policija.

Navijači Dinama, Bad Blue Boysi na utakmici su pjevali ustašku koračnicu te su istaknuli transparent sa stihom iz iste pjesme "Lijepo ih je, lijepo ih je naučila majka!" te grb s početnim bijelim poljem.