Pernar napustio Nedjeljom u 2, posvađao se sa Stankovićem oko HRT-a

ivan pernar, Nedjeljom u 2
Već na početku razgovora zaiskrilo je između voditelja i gosta

'Dosad ste gurali Sinčića, kako to da ga više nema?' pitao je Stanković, na što mu je Pernar odgovorio: 'Pitate besmislena pitanja.'

Pernar je gostovao u emisiji prije pet godina. 'U tih pet godina promijenio se društveni odnos - sad postoji opozicija', rekao je uvodno Pernar.

Prva tema: porezna reforma

'Nije problem da se naše plaće zamrznu. Problem je da se porezni teret prebacuje na najsiromašnije. Upozoravali smo ugostitelje, fiskalizacija će vas uništiti - dio je globalne agende - kontrola nad svakom transakcijom - to mjera protiv građana. Kad su izbori u pitanje, onda se glasuje za one koji dižu poreze', rekao je Pernar.

'Mostov amandman o zamrzavanju dužnosničkih plaća ću podržati, a zakon o poreznoj reformi ću odbaciti. Siromašni će plaćati više, hrana će poskupjeti, plaće će ostati iste, to je reforma Superhika, istaknuo je zastupnik Živog zida.

Bliži smo SDP-u nego HDZ-u

'Sada sam bliži SDP-u. HDZ koristi ucjene i pritiske, radi se o jezivoj stranci. Kada su nas zvali da damo podršku Plenkoviću, rekli su da će nas progoniti ako nećemo. Prikazuje nas se kao kriminalce, lopove', rekao je Pernar.

Informativni program HRT-a je horor film

'HRT je partijska televizija, HTV sustavno prikazuje korumpiranost pravosudnog sustava. Dnevnici počinju vijestima o HDZ-u. Nešto što bi se trebalo javnim događajima bavi se jednom strankom. Imam televizor i nikad neću plaćati pretplatu. Nju treba ukinuti, javna televizija nije u službi građana', rekao je Pernar.

'Informativni program je horor film. HTV-ov Dnevnik je najmanje gledan središnji dnevnik. Zadaća je da se građane drži u iluziji. Većina gledatelja ne zna da je 1948. napravljen pokolj Palestinaca. Izrael je država stvorena na etničkom čišćenju', rekao je saborski zastupnik Živog zida.

Kada ga je Stanković vratio s Izraela na temu HRT-a kako bi odgovorio na još poneko pitanje, Pernar se pobunio da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti na pitanje. No Stanković je bio uporan da objasnio što bio on na HRT-u popravio te je Pernar izašao iz studija i prekinuo emisiju.

izvor: tportal.hr