PEDOFIL IZ KANADE SNIMAO DJECU NA PLAŽI Kameru sakrio u termos bocu

skrivena kamera
PU ISTARSKA

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 63-godišnji kanadski državljanin počinio kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju, izvijestili su iz Policijske uprave (PU) istarske.

Naime, 16. kolovoza oko 18.45 sati gosti jednog naturističkog kampa na području Rovinja primijetili su muškarca koji se zadržavao kod bazena s toboganom gdje su se igrala djeca, a kod sebe je imao mobitel i termos bocu. Njegovo ponašanje pobudilo je sumnju kod gostiju da snima djecu, a kada su mu prišli, muškarac je počeo bježati. Gosti kampa uspjeli su ga zaustaviti i pozvati policiju, a policijski službenici uhitili su muškarca zbog sumnje da je snimao nagu djecu. Prilikom bijega, odnosno pada, osumnjičeni muškarac je lakše ozlijeđen.

Policijski službenici su kod osumnjičenog pronašli mobitel i kameru koja je bila sakrivena u termos boci te su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretrage i pronašli inkriminirajući sadržaj. Također je pretraženo i vozilo, njemačke registracijske oznake, koje 63-godišnjak koristi te su prilikom pretrage vozila policijski službenici pronašli i oduzeli prijenosno računalo, tablet, uređaje za pohranu multimedijalnih sadržaja s USB priključcima i druge predmete koje će pregledati u narednim danima.

skrivena kamera

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 17. kolovoza u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave Istarske.

“Podsjećamo kako se Policijska uprava Istarska ove godine uključila u kampanju ‘Sunce nije jedino čega se trebamo čuvati na plaži’, koju provode Centar za nestalu i zlostavljanu djecu i Centar za sigurniji Internet Hrvatska s ciljem podizanja svijesti javnosti o problemu fotografiranja i snimanja nage djece na plažama i kupalištima”, navode iz policije.

Roditeljima savjetujemo da čuvaju svoju djecu i da prate gdje su i što rade na plaži. Obucite djeci kupaće kostime i pripazite kakve fotografije djece dijelite na društvenim mrežama. Ukoliko uočite sumnjivu osobu koja snima djecu, o tome odmah obavijestiti policiju na broj 192.