Pančić u otvorenom pismu potvrdio da istupa iz SDP-a

Pančić je u otvorenom pismu ustvrdio da iz SDP-a izlazi jer ta stranka više nema moralnih vrijednosti radi kojih ju je izabrao, a koje su odlikovale rad njezina tadašnjeg vodstva.

"Zadnjih godina stranka je postala utočište osoba koje su joj pristupile isključivo iz karijerističkih razloga, što se odnosi i na aktualnog predsjednika stranke", ustvrdio je.

Pančić drži da je "novi SDP" postao stranka koju karakterizira ozračje podjela, sumnjičenja i podmetanja, što označava "povratak u vremena za koja smo mislili da smo ostavili iza sebe".

Po njegovim riječima, odlaskom Ivice Račana, uslijed naleta politike "pseudoljevičarenja", olako je napušten dugo i pažljivo izgrađivan profil hrvatske socijaldemokratske stranke.

Pančić ističe da će i nakon odlaska iz stranke, u kojoj je bio 15 godina, ostati vjeran vrijednostima hrvatske socijaldemokracije, vezane uz "istinoljubivost, toleranciju, pravičnost i poštenje".

Zahvalio je svim članovima i simpatizerima SDP-a na potpori njegovim političkim nastojanjima u izgradnji demokratske, pravne i prosperitetne hrvatske države i istinske socijaldemokracije.

hina