PAD LUČKE DIZALICE Jedan radnik zadobio ozljede opasne po život, trojica lakše ozlijeđena

Dizalica Osijek
Hina

Jedan je zadobio teže i po život opasne ozljede, a trojica radnika tvrtke "Nexe" lakše u utorak ujutro nakon pada lučke dizalice pri radovima na demontiranju njenog gornjeg dijela na području stare osječke luke "Tranzit", javlja Hina.

Iz Ravnateljstva osječkog KBC-a izvijestili su kako su tijekom prijepodneva primili četiri ozlijeđena radnika, od kojih je jedan zadržan na liječenju zbog teških i po život opasnih ozljeda, no trenutno je stabilno. Preostala tri radnika lakše su ozlijeđeni, ali se još uvijek nalaze u bolničkoj obradi.

Pročelnik Ureda osječkog gradonačelnika Karlo Šatvar je na mjestu nesreće novinarima izjavio kako su radnici tvrtke "Nexe" radili na demontiranju gornjeg dijela dizalice, sukladno ugovoru sa Gradom, ali je tijekom radova došlo do nesreće u kojoj su stradala četiri radnika, kojima je zaželio brz oporavak.

Napomenuo je kako je tvrtka "Nexe" gradu Osijeku darovala donji dio dizalice, dok je njen gornji dio i dalje u vlasništvu tvrtke koja se obvezala ukloniti ga i odvesti s gradilišta, što su jutros i pokušali.

Šatvar je naveo i kako je bilo planirano da se donji dio dizalice konzervira, ali će se, nakon ove nesreće, razmotriti budući koraci.