Otvoreno pismo Ivanu Budaliću

Imotski, Ivica Kukvica, Imotski, Ivica Kukvica, Ivica Kukvica, Imotski, Ivica Kukvica, Imotski, Ivica Kukvica, Imotski

...ne dovoditi u vezu časnu ulogu branitelja s politikom i vašim prljavim političkim igrama, niti se vraćati u prošlost.

Nažalost, ti si pristao biti HDZ-ova maskota i dozvolio si da ta interesna grupa koristi branitelje i Domovinski rat u sitno politikanstvo, što im nije prvi put. U cijeloj kampanji sam se zadržao u sadašnjosti i ukazivao na probleme koji su produkt promašene politike HDZ-a i Ante Đuzela, za koju si zajedno sa svojim suradnicima rekao da ćeš je nastaviti slijediti. Žao mi je što si pristao biti kandidat na prijedlog lažnog invalida Domovinskog rata, žao mi je što si pristao biti uz bok onima koji su krali dok smo mi ginuli, žao mi je što si stao uz bok pojedinim moralno upitnim ljudima, umjesto da si stao uz bok svojim prijateljima i suborcima. Žalosno je što tražiš razlog da izbjegneš sučeljavanje pa mi pokušavaš implicirati da sam manji Hrvat i domoljub od tebe i ratnih profitera kojima si se okružio. Ivane Budaliću, ja znam zašto sam se borio i tada i sada, te sam upravo na dan 3. Imotske bojne smatrao da ti i ja imamo odgovornost i obavezu da građanima objasnimo zašto smo se borili u Domovinskom ratu, a zašto se borimo sada. Ja znam da sam se tada borio protiv jednog zla, a danas se borim da građanima pružim dostojan život u Imotskom, a ne u Splitu, Zagrebu i inozemstvu. Borim se da im pružim adekvatnu zdravstvenu skrb u Imotskom, a ne u Zagvozdu, borim se da uvedem javni gradski prijevoz kako bi građanima sve usluge učinio dostupnima. Borim se da napravim kanalizaciju i starački dom, borim se da privučem ulaganja u turizam, poljoprivredu, stočarstvo i prehrambenu industriju. A za šta i za koga se ti boriš, jer za ovo što sam nabrojio sigurno nisi!? Moj obraz nije na prodaju i uzdignute ću glave sutra doći na komemoraciju i svetu misu, to je moja moralna dužnost, ali isto tako je moja moralna dužnost da nakon toga izađem pred građane Imotskog na Radio Imotski, jer sam se kandidirao za gradonačelnika svih Imoćana, a ne samo "odabranih".

Zbog toga ću se sutra s tobom ili bez tebe obratiti narodu, a bilo bi mi ispod časti kriti se iza HDZ-a, Ante Đuzela, Zlatka Ževrnje, Milana Kujundžića, Damira Krstičevića, Vice Čikeša, Milana Zdilara i svih ostalih iza kojih se kriješ i iza kojih si se krio sve ovo vrijeme kampanje, u nedostatku vlastitih kompetencija. Krenuo sam u ovu utrku kao nezavisni kandidat kako me nitko ne bi mogao držati u šaci, a bez obzira na rezultate izbora, ja ću iz ove utrke izaći kao moralni pobjednik, jer sam sačuvao ono što je najvažnije, čist obraz.

Ivica Kukavica