OTKRIVEN ZBOG DIVLJANJA NA PELJEŠKOM MOSTU Mladić (19) koji je usmrtio djevojku ide u zatvor

Pelješki most,pretjecanje,Pelješki most,divlja vožnja
Screenshot

Dubrovački županijski sud danas je donio rješenje kojim se upućuje na izdržavanje kazne 19-godišnjaka koji je osuđen zbog izazivanja nesreće u kojoj je poginula 15-godišnjakinja. 

Mladić je još u siječnju 2021. godine bio osuđen na tri godine i deset mjeseci maloljetničkog zatvora zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Presudom Vrhovnog suda ipak mu je smanjena na tri godine, a izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom četiri godine dulje od izrečene kazne maloljetničkog zatvora, a koja počinje teći od izvršnosti te presude, prenosi RTL.

On je još kao maloljetnik 17. srpnja 2019. godine vozio motocikl brzinom od 117 km/h kada je na pješačkom prijelazu naletio na 15-godišnju Magdalenu Šimić koja je poginula na mjestu. Iako je imao vozačku dozvolu A kategorije, motor kojim je upravljao bio je prevelike kubikaže. 

Ovo rješenje o izdržavanju kazne stiglo je dva tjedna nakon što je na društvenim mrežama objavljena snimka vozača BMW-a koji pretječe zaustavnim trakom Pelješkog mosta. Policija je naknadno pronašla vozača te utvrdila kako se upravo radi o 19-godišnjaku, a izrekla mu je i 2.700 kuna kazne.